Punaristlane andis teatepulga edasi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Aina Pääro (paremal) andis ameti üle Hele Heletähele, kes seni oli Punase Risti Valgamaa seltsi vabatahtlik.
Aina Pääro (paremal) andis ameti üle Hele Heletähele, kes seni oli Punase Risti Valgamaa seltsi vabatahtlik. Foto: Leili Saluveer

Punase Risti Valgamaa seltsi sekretär Aina Pääro otsustas hiljuti, et pärast neljakümmet Punase Ristiga veedetud aastat on aeg sealse tööga lõpparve teha. Ametikoha võttis üle Hele Heletäht.

Pääro oli sekretär alates Punase Risti Valgamaa seltsi taasloomisest 1992. aastal. Punaristlaste tegevustesse on ta olnud aga kaasatud juba aastast 1980. Selle aja jooksul on Pääro tublisti tunnustust kogunud, näiteks 2017. aastal sai ta presidendilt Eesti Punase Risti V klassi teenetemärgi, 2019. aastal aga Valgamaa teenetemärgi. Esimesest maist pani ta aga ameti maha. Seega kujunes staažiks 40 aastat ja viis kuud.

Loobumise otsust võib naise sõnul põhjendada Arno sõnadega Oskar Lutsu «Kevades» ehk sooviga nautida lilli, heinamaad, päikesepaistet. «Iga on juba see, mis eeldab kojujäämist, elu nautimist, rohkem perele pühendumist, lapselapsi on vaja näha. Olen juba kaheksa aastat pensioniealisena töötanud: saan juulis seitsekümmend. Võib-olla olekski jõudu, aga vajan vaba aega ja tahan elu teistmoodi korraldada, seepärast tahtsin koju jääda,» põhjendas Pääro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles