Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Setomaa Hooldekodu uus juht Anne Mägi
Setomaa Hooldekodu uus juht Anne Mägi Foto: Indrek Sarapuu/Setomaa Vallavalitsus

Setomaa hooldekodu sai uue juhi

Setomaa hooldekodu asus juhtima Anne Mägi. Ta on töötanud sotsiaalvaldkonnas üle 30 aasta ning saanud Tallinna Ülikoolis sotsiaalteaduste bakalaureusekraadi. Mägi on 26 aastat olnud ametis sotsiaalkindlustusametis, viimased aastad on ta aga olnud Võrus asuvas Nöörimaa tugikodus juhtumikorraldaja.

Ülikoolist on ta enda sõnul saanud uuenduslikke mõtteid ja lisateadmisi, mida tööalaselt rakendada. «Värskelt omandatud teadmisi saab kasutada ka juba uue hooldekodu rajamisel.»

Mägi tõdes, et mitmekesine kogemus sotsiaalvaldkonnas on andnud talle nii iseseisvalt kui ka meeskonnas töötamise kogemuse ning piisava pingetaluvuse, tulemaks toime eri olukordades ja ka eriliste inimestega. «Setomaa hooldekodu juhtimine on mulle aga vastutusrikas väljakutse.»

Anne Mägi on kuulunud ka Lasva vallavolikokku ning juhtinud vallavolikogu sotsiaalkomisjoni.

Ta on põline võrumaalane ja töölegi käib Otsa külast Võrumaalt. «Samas ootan huviga, mida Setomaal mulle pakkuda on,» lisas ta.

Setomaa hooldekodu koosneb kahest üksusest, millest üks paikneb Meremäel ja teine Mikitamäel. LEPM

Ettevõtjad tahavad Läti töötajate tasuta testimist

Vabariigi valitsuse 30. aprilli korralduse alusel peab Eesti-Läti piiri ületaja tegema iga seitsme päeva järel SARS-CoV-2 testi.

Võrumaal töötas 7. aprilli seisuga 204 inimest, kes iga päev seda piiri ületavad. Nende kord nädalas testimine maksaks Synlabi hinnakirja järgi kokku 59 160 eurot kuus ning Võrumaal ei olegi praegu võimalust tasulist testi teha.

Näiteks Rõuge vallas asuvas Saru lauatehases töötab 112 Läti kodanikku. Seal oleks ettevõtte igakuine testimise kogukulu 25 984 eurot. Eeldusel, et testi peaks tegema 50 kilomeetri kaugusel Võrus, võtab see arvestatava osa tööajast.

Seetõttu tegi Võrumaa arenduskeskus valitsusele ettepaneku võimaldada kord nädalas tasuta testida töö ja õppimise eesmärgil Eesti-Läti piiri ületajaid Vastse-Roosa piiripunktis ja kord nädalas Võrus. BNS

Munamäe vaatetorn avatakse külastajatele

Rõuge vallas asuv Suure Munamäe vaatetorn taasavatakse laupäeval külastajatele. Torn on mais ja juunis avatud iga päev.

Torni viiva tee ääres on pooleli renoveerimistööd, mistõttu palutakse külastajatelt ettevaatust ja mõistvat suhtumist.

Külastajate liikumist tornini suunavad piirdeaiad, sildid ja lindid. LEPM

Soovitud killustiku saab kätte alates augustist

Kõik endise Meremäe valla elanikud, kes esitasid avalduse tasuta killustiku saamiseks ega saanud Setomaa vallavalitsuselt vastuskirja avalduse mitterahuldamise kohta, saavad igaüks umbes 7,5 tonni killustikku.

Killustiku väljavedu hakatakse tegema 2. augustist ja see kestab kava kohaselt 30. septembrini. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles