Võru võtab 4,7 miljonit eurot laenu

LEPM
Copy
Investeeringuid jagub üle linna.
Investeeringuid jagub üle linna. Foto: Arvo Meeks

Võru linnavolikogu andis täna linnavalitsusele loa võtta aastateks 2021-2031 laenu kuni 4 670 000 eurot. 

Raha kulub järgmisteks investeeringuteks:   tänavate rekonstrueerimine, sh AS Võru Vesi ÜF projektiga seotud tänavad; loomemaja ehitus; Tartu tn 25 ja Jüri tn 11 hoonete rekonstrueerimise projekteerimine; tervisekeskuse ehitus; spordiväljakute ja rajatiste ehitus; Kesklinna pargi valgustuse rekonstrueerimine; sotsiaalmaja "Pargikodu" 2. korruse projekteerimine; Võru lasteaia Punamütsike ehituse projekteerimine; Võru lasteaia Okasroosike aia ehitus; Võru muusikakooli fassaadi remont ja kontserdisaali lava ümberehitus; Võru lasteaia Päkapikk inventari soetus; kaasava eelarve investeering; investeeringutoetused vastavalt kinnitatud eelarvele; AS Võru Vesi aktsiate soetamine.

Kehtestati uues redaktsioonis Kagu-Eesti spetsialisti eluaseme toetuse andmise kord. Toetuse sihtrühma kuulub edaspidi ka piirkonnas tegutsev äriühingu juhatuse liige või piirkonnas tegutsev füüsilisest isikust ettevõtja.

Kuna toetuse eesmärk on kohalike spetsialistide piirkonnas hoidmise kõrval ka uute ja nooremate spetsialistide piirkonda meelitamine, tehti muudatus, mille kohaselt taotleja sissetuleku puhul hinnatakse tingimustele vastavust taotluse esitamise aegse, mitte taotluse esitamise aasta 1. jaanuari seisuga. See võimaldab toetust taotleda ka nendel spetsialistidel, kes on piirkonda elama ja tööle asunud pärast 1. jaanuari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles