Vabamu rändnäitusel võib näha oma perepilti

LEPM
Copy
Teodori esimene sünnipäev.
Teodori esimene sünnipäev. Foto: Vabamu

Okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu paneb hetkel kokku suvist rändnäitust, mille koostamises saavad kaasa lüüa ka lõunaeestlased.

Tegemist on üle-eestilise interaktiivse rändnäitusega "Taasiseseisvunud Eesti: 30 aastat vabadust ja vastutust", mis jutustab lugusid meie riigist ning demokraatiast ja näitab, mida vabadus on meie jaoks tähendanud ning milliseid arenguid endaga kaasa toonud. Külastajaid ootab Vabamu viieteistkümnes asukohas üle Eesti.

„Taasiseseisvumise aastapäev paneb meid kõiki vaatama tagasi olnule ja tekitab huvi Eesti riigi ja rahva loo vastu. Nii ongi hea üheskoos vaadata tagasi viimase 30 aasta jooksul ühiskonna- ja kultuurielus toimunud muutustele, et märgata neid ja arutada põhjuste üle ning nii mõtestada muutuste tähendust,“ ütles Vabamu tegevjuht Keiu Telve.

Mööda Eestit rändav kakskeelne näitus on ühtaegu nii liigutav, informatiivne kui ka interaktiivne. Lisaks teadmistele ja põnevatele vaatenurkadele vabariigi taastamisele annab see hea emotsiooni, avades raskeid teemasid meelelahutuslikus võtmes. Näitus on kõigile tasuta.

Üks osa näitusest keskendub 30 aasta jooksul toimunud pidudele ja tähistamistele ning selle kokkupanekuks kogub Vabamu inimestelt fotosid. 16. maini võib saata aadressile info@vabamu.ee digifotosid kõikvõimalikest pidudest ja tähtsatest sündmustest – olgu selleks siis sünnipäevad, juubelid, koolilõpud, pulmad, katsikud, ristsed, mardi- ja kadripäevad, spordivõistlused jne. Fotosid saates tuleb neile juurde lisada kirjeldus selle kohta, mis sündmust pildil tähistatakse, aastaarv ja kes on pildil.

Rändnäituse kulgemise teekond Lõuna-Eestis

Valga/Valga-Valka festival - 11.–13. juuni

Karksi/Karksi kodukandipäev - 10. juuli

Tõrva/Tule päevad - 23.–25. juuli

Põlva/keskväljak - 31. juuli–1.august

Tartu - 3.-5. september

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles