Vabamu näitus liigub suvel üle Eesti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Näitusele oodatakse ka fotosid kodustest tähtpäevadest.
Näitusele oodatakse ka fotosid kodustest tähtpäevadest. Foto: Vabamu

Okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu paneb kokku suvist rändnäitust, mis pühendatud Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäevale.

Näitus jutustab lugusid meie riigist ning demokraatiast ja näitab, mida vabadus on meile tähendanud ning millist arengut kaasa toonud, andis teada Vabamu kommunikatsioonijuht Ingrid Piirsalu. Väljapanek jõuab suvel 15 kohta üle Eesti.

Plaani järgi on näitus Valga-Valka festivalil 11.–13. juunil, Tõrva Tulepäevadel 23.–25. juulil ning Põlva keskväljakul 31. juulil ja 1. augustil.

Mööda Eestit rändav kakskeelne näitus peaks tulema ühtaegu nii liigutav, informatiivne kui ka interaktiivne. Lisaks teadmistele ja põnevatele vaatenurkadele vabariigi taastamisele pakub see emotsioone, avades raskeid teemasid meelelahutuslikus võtmes. Näitus on kõigile tasuta.

Üks osa näitusest keskendub 30 aasta jooksul toimunud pidudele ja tähistamistele ning selle kokkupanekuks kogub Vabamu inimestelt nädala lõpuni digifotosid kõikvõimalikest pidudest ja tähtsatest sündmustest. Olgu selleks siis sünnipäevad, juubelid, koolilõpud, pulmad, katsikud, ristsed, mardi-kadripäevad või spordivõistlused. Fotosid muuseumi e-postile saates tuleb lisada ka kirjeldus selle kohta, mis sündmust tähistatakse, aastaarv ja kes on pildil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles