Aktivist, kel õnnestub alati rahastaja leida

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ritsu külaseltsi eestvedaja Giia Timpsoni oskuste hulka kuulub muu hulgas ka krepp-paberist taieste loomine. Ta teeb selles valdkonnas ka koolitusi.
Ritsu külaseltsi eestvedaja Giia Timpsoni oskuste hulka kuulub muu hulgas ka krepp-paberist taieste loomine. Ta teeb selles valdkonnas ka koolitusi. Foto: Arvo Meeks

Valgamaal tegutseva Ritsu külaseltsi eestvedaja Giia Timpson juhib sealset raamatukogu ja noortetuba, organiseerib ja korraldab ise koolitusi ja pole siiani ühelegi enda kirjutatud projektile eitavat vastust saanud. Naise sõnul on tal selle kõige kõrvalt vähemasti minevikuga võrreldes aga harjumatultki palju vaba aega.

Kohtusime Giia Timpsoniga Linna külas Ritsu lasteaiale-algkoolile, Helme raamatukogule ja Tõrva avatud noortekeskuse Ritsu noortetoale koduks olevas suures hoones, mis kunagi oli Eesti Põllumajandustehnika Valga rajoonikoondise kontor. Raamatukogu juhtimine ja noortega tegelemine on mõlemad Timpsoni ülesanded. Miks Linna küla kohad Ritsu nime kannavad, on tema sõnul aga eraldi pikem jututeema. Vahepeal jõuab ta hoopis ülevaate anda, millised plaanid ootavad õuel asuvaid hooneid ja keda järgmisena külla esinema on oodata.

Kõige õigem oleks Timpsonit ehk tituleerida Ritsu külakeskuse juhiks, kuigi see kõlav tiitel talle ei sümpatiseeri. «Ise ütlen, et majandan külakeskusega. Oma tore meeskond on ümber, ega sa üksi neid asju päris ei tee,» ütleb ta selle asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles