Varjupaigakassid saavad juuni keskpaigani paremat toitu maitsta

LEPM
Copy
Eelmisel aastal leidis Varjupaikade MTÜ uue kodu 1570 kassile.
Eelmisel aastal leidis Varjupaikade MTÜ uue kodu 1570 kassile. Foto: Varjupaikade MTÜ

Varjupaikade MTÜ, mis pakub oma kuues varjupaigas ulualust ligi pooltele Eestimaal uut kodu ootavatest kassidest, alustab juuni keskpaigani kestvat kampaaniat, millega kogutakse toitu just varjupaigakassidele.

Oma õla on alla pannud lemmikloomatoitude tootja Hill’s, kes annetab iga 10 ostetud loomatoidu kilo pealt ühe kilo varjupaigaloomadele. 2020. aastal kogus firma heategevusega kokku üle poole tonni lemmikloomatoitu ning tänavu on plaani koguseid kolmekordistada.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnutsi  hakatakse varjupaikades igal aastal vastu kevadet südant valutama saabuva „kassipojahooaja“ pärast. Ikka veel liigub tänavatel vabakäigukasse ja kuna looduse kõige ürgsem tung on liigi säilitamine, otsivadki kassid endale kaaslasi, et järglasi saada. Nii hakkavadki hiliskevadel varjupaika saabuma tiined emakassid, kes seal pojad ilmale toovad. Suvel hakatakse leidma ka hulgi emata kassipoegi, rahunemine hakkab alles hilissügisel.

Hulkuvate kasside probleemile on üks hea lahendus – steriliseerimine ja kastreerimine. Nii saadab Varjupaikade MTÜ uude koju steriliseeritud ja kastreeritud loomad, kui vanus seda võimaldab. Samuti saavad kassiomanikud anda oma panuse, et kastreerimata või steriliseerimata kasse meil vabalt ringi ei liiguks.

Eelmisel aastal leidis Varjupaikade MTÜ uue kodu 1570 kassile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles