Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koduse pesemisvõimaluseta inimesed saavad taas sauna minna.
Koduse pesemisvõimaluseta inimesed saavad taas sauna minna. Foto: Võru linnavalitsus

Linnasaun avas taas uksed

Reedel taasavas uksed aadressil Paju 13 asuv Võru linnasaun, mida saavad valitsuse piirangutest tulenevalt külastada inimesed, kellel kodus pesemisvõimalused puuduvad. Sauna võivad minna ainult haigusnähtudeta külastajad.

Saunaruumis võib korraga viibida kuni 20 inimest; kohapeal kehtib 2 + 2 reegel; laval võib olla korraga kuni viis inimest; sauna siseruumides (välja arvatud pesu- ja leiliruum) tuleb kanda maski või visiiri.

Desinfitseerimisvahendid on kohapeal olemas.

Linnasaun on avatud reedeti ja laupäeviti pärastlõunasel ajal. LEPM

Rõuge rahvas saab kultuurielu hinnata

Rõuge valla kultuuritegelased viivad 13. maist 6. juunini läbi kultuuri- ja vaba aja küsitluse, mille abil saab läbi mõelda valla kultuurielu head ja arendamist vajavad küljed.

Küsimustikele saab vastata nii valla kodulehel kui ka paberkandjal. Trükitud küsimustikud koos vastuskastidega on valla raamatukogudes, aga ka Coopi kauplustes Rõuges, Haanjas, Ruusmäel, Missos, Mõnistes ning Varstus.

Kontaktandmetega vastajate vahel loositakse välja kultuurisündmuse pääsmed. LEPM

Ettevõte taotleb keskkonnaloa muutmist

Keskkonnaamet on võtnud menetlusse BioOil OÜ keskkonnaloa muutmise taotluse seoses käideldavate jäätmete koguste vähendamisega, käitlustoimingute muutmisega ning loa tähtajatuks muutmisega. Jäätmete käitluskoht asub Antsla linnas aadressil Tööstuse 7.

BioOil on kodulehe andmetel 2005. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille põhiline tegevusala oli algul rapsiseemnest õli pressimine.

2006. aastal alustas ettevõte biodiislikütuse tootmist. Kütuse tootmise kõrvalsaadus glütserool müüdi soovijatele väljaspool ettevõtet. 2010. aastast töötleb ettevõte ise glütserooli ja realiseerib seda loomasöödana. Nüüd ostab firma väljastpoolt lisaks nii rapsiõli fraktsioone kui glütserooli ja töötleb neid nii loomasöödaks kui ka tehniliseks otstarbeks. LEPM

Muutub Võru valla raamatukogude töökorraldus

Võru vallavolikogu võttis vastu otsuse korraldada ümber Võru vallavalitsuse hallatavate raamatukogude töö selliselt, et kõik need viiakse ühtse juhtimise alla ja moodustatakse uus keskne Võru vallaraamatukogu. Kõigis praegustes piirkondades jäävad tegutsema uue Võru vallaraamatukogu haruraamatukogud või teeninduspunktid.

Volikogu kinnitas ka moodustatava Võru vallaraamatukogu põhimääruse. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles