KIRI: Loodetavasti ootab ees tore spordisuvi

Copy
Ilmar Tagel 
Ilmar Tagel Foto: Arvo Meeks

Valitsuse abinõud koroonaviiruse vastu võitlemisel on olnud üpris tõhusad. Praegu on viiruse levik langustrendis. Samas teeb väga murelikuks Lõuna-Aafrika viirusetüve levik Eestis, ka Põlva maakonnas. Riik peaks tõhustama testimist riigipiiril ning nakatunute järelevalvet. Muidu võib uute viirusetüvede laialdane levik paljude kuude pikkuse koroonavastase vaktsineerimise ära nullida. Paljud inimesed on paraku vastutustundetud ega pea kinni karantiinireeglitest. Sellisel ajal nagu praegu peaksid inimesed oma reisimiskihku piirama.

Ise olen püüdnud igasuguseid kontakte vältida. Olen kõvasti tegelenud spordiga: oktoobrist märtsini olen pidevalt ujunud, jooksmas käinud ning sõitnud väljas värskes õhus maanteerattaga sel aastal kokku ligi 1800 kilomeetrit. On suur rõõm, et Põlvas saab jälle 3. maist ujuda. Eks varsti juba avavees ka!

Tahaks loota, et suuremad spordiüritused tänavu ikkagi Eestis toimuvad. Olen end registreerinud Eesti tänavuse triatlonisarja enamikule etappidele – kokku on neid kümme, samuti Narva Energiajooksu 21,2 kilomeetri pikkusele distantsile. Selle võistluse käigus peaksid toimuma ka Eesti poolmaratoni meistrivõistlused ja veteranide poolmaraton. Oktoobri algul sooviks joosta traditsioonilist Tartu linnamaratoni. Loodan väga, et teoks saavad ka veteranide meistrivõistlused mitmel kergejõustikualal.

Kui kõik läheb plaanide kohaselt, on spordivõistlusi palju. Traditsiooniliselt on kavas läbi viia Tartu KEVEKi ehk Kergejõustikuveteranide Koondise staadionijooksude sari Tamme staadionil. Sarja avavõistlus on 19. mail, kavas 5000 ja 200 meetri jooks.

Taas on algust tehtud toreda Valgamaa pikamaajooksude sarjaga. Esimene jooks oli 15. mail Hummulis. 21. mail antakse aga Põlva külje all Rosmal start traditsioonilisele Rosma jooksule.

Tähtis on, et peaksime kinni soovitustest, mis aitavad viiruse levikut tõkestada. Liikugem! Olgem terved ja optimistlikud!

Elu läheb edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles