Uued ajad COVID-19 vaktsineerimiseks avanevad laupäeval

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
COVID-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer.
COVID-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer. Foto: Eero Vabamägi

COVID-19 vaktsineerimise ajad olid kolmapäeva lõunapaiku digiregistratuuris peaaegu otsas, uus suurem hulk aegu üle Eesti lisatakse laupäeval. Siis saavad ligi 25 000 inimest broneerida aja juunikuu esimeseks või teiseks nädalaks.

«Huvi COVID-19 vaktsineerimise vastu on olnud väga suur. Täna kell 11.30 seisuga oli vabu aega järel 552, neist suurem osa Ida-Virumaal, veidi oli ka Pärnus ja Lõuna-Eestis,» ütles COVID-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer. «Praegu on minu soovitus ja palve inimestele rahulikult oodata ja tulla tagasi laupäeval. Tagame kõigile lähiajal vaktsineerimise võimaluse kodumaakonnas. Kui registreerida end esimese doosi saamiseks teise Eesti otsa, siis tuleb arvestada, et teise doosi saamiseks tuleb sõita samasse kohta.»

Edaspidi on plaanis jätkata aegade lisamisega kord nädalas ja nädalavahetuseti. Seda seni, kuni püsib suur nõudlus, mis tekitaks digiregistratuuri järjekorra ja takistaks teiste patsiendiportaali teenuste kasutamist. «Vaktsiinitarned edaspidi suurenevad ning mai- ja juunikuu jooksul saavad kõik soovijad esimese doosi vaktsiini kätte. Palume veel veidi kannatust, ükski soovija ilma ei jää,» lisas Seer.

Lisaks digiregistratuurile www.digilugu.ee saab aegu broneerida ka riigiinfo telefoni 1247 kaudu, mis töötab seitsmel päeval nädalas kell 8-20. Kõnekeskuse kaudu saab registreerida samadele aegadele, mis avatakse ka digiregistratuuris ja see võimalus on mõeldud eeskätt neile, kel pole erinevatel põhjustel võimalik interneti teel registreeruda. Endale lähim vaktsineerimiskoha ja registreerimise info leiab ka kaardirakenduselt https://vaktsineeri.ee/covid-19/lahen-vaktsineerima/.

Alates sellest nädalast on vaktsineerimine avatud kõigile vanuserühmadele alates 16. eluaastast.

Tänahommikuse seisuga on Eestis vähemalt ühe doosiga COVID-19 vastu vaktsineeritud 413 070 inimest, mis on 38,4 protsenti täisealisest elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles