Tänavused külmarekordid purunesid taas

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakane paugub.
Pakane paugub. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Pakane pitsitab Eestimaad üha rohkem. Täna hommikul kella kaheksa ajal mõõdeti Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) andmetel Põlvamaal Värska vallas Korelas külma -28,9 kraadi. Tartumaal Reolas oli temperatuur -28,6 kraadi ja Võrus - 27,8 kraadi.

Väga külm oli ka Valgamaal. Tuulekülma poolest jagas Valga EMHI andmetel täna hommikul Jõgevaga suisa esikohta, mõlemal pool oli näitaja kella kaheksa ajal -32. Ametlik temperatuur oli kella kaheksa ajal Valgas -27,1. Otepääl ja Tehvandil oli samal ajal Ilm.ee andmetel -25 kraadi.

Täna on vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab kerget lund. Õhutemperatuur on -16 kuni -22, rannikul kohati -13..-15 °C.

Homme möödub EMHI andmetel Eestist lõuna poolt madalrõhkkond ja katab ööks taeva pilvedega, see toob meile vähest lund. Päeval pilved hõrenevad ja saju võimalus on väiksem, ent puhub tugev idakaare tuul.

Külma on öösel 20--26 kraadi. Kui taevas hommikuks selgineb, võib temperatuur kohati langeda -29 kraadini, päeval on -15..-20 kraadi.

Laupäeval taandub madalrõhkkond Läänemere lõunavete kohale ja kõrgrõhuala mõju on taas enam tunda. Pilved hõrenevad ja pakane tugevneb uuesti. Õhutemperatuur on öösel saartel kuni -23, mandril -27..-32 kraadi, päeval saartel -14..-17, mandril -19..-24 kraadi.

Pühapäeval jääb EMHI kinnitusel ülekaalu kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on sajuta ja selgineva taeva all võib õhutemperatuur langeda erakordselt madalale: öösel tuleb saartel külma 20-25, mandril 29-35 kraadi. Päeval on mandril 19-24, saartel 11-15 kraadi külma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles