VIDEOLUGU ⟩ Antsla linnasüda vahetab löögirütmi

Copy
Antsla vallavanem Avo Kirsbaum ja keskkonnaspetsialist Liana Neeve selgitasid, et kesklinna parki plaanitakse muru asemele rohkem elurikkust suurendavaid taimealasid.
Antsla vallavanem Avo Kirsbaum ja keskkonnaspetsialist Liana Neeve selgitasid, et kesklinna parki plaanitakse muru asemele rohkem elurikkust suurendavaid taimealasid. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Antsla rahvas saab juuni alguseni kestval avalikul väljapanekul arutada plaanitavaid uuendusi kesklinna pargis ja sellega külgneval alal, millest vallavalitsus soovib pikapeale kujundada nüüdisaegse ja korrastatud linnasüdame.

«See plaan sündis mitu-mitu aastat tagasi, kui hakkasime tegema valla arengukava. Sinna sai sisse kirjutatud ilus avalik ruum, millele tuleb teha visioon ja see ellu viia,» rääkis Antsla vallavanem Avo Kirsbaum. «Vahepeal on maanteeamet (nüüdne transpordiamet – toim) Antslas kõvasti ehitanud, tarbijate ühistu on ilusa poe valmis teinud ja me ise oleme linnas vaeva näinud, et siin oleks mõnus olla. Nüüd tahame teha ilusa linnasüdame, nagu on meie naaberomavalitsustes.»

Kuidas täpselt Antsla keskpark ümber kujundada, selleks tellis vallavalitsus paari aasta eest kolmelt ettevõttelt nõustamise, millest kogutud ideed vormiti lähteülesandeks ning selle pealt omakorda kuulutati eelmise aasta lõpus välja riigihange. Võitnud ettevõttega OÜ Loovmaastik sõlmiti leping keskpargi visiooni ja põhiprojekti koostamiseks maksumusega 35 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles