VIDEOLUGU ⟩ Kunstnikud andsid väele näo

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Piirangud on läbi ja nüüd on aeg tulla näitust vaatama, kutsub Vana-Võromaa kultuurikoja galerist Stella Mõttus. Pildil ka Elo Liivi installatsioon «Up_Yours».
Piirangud on läbi ja nüüd on aeg tulla näitust vaatama, kutsub Vana-Võromaa kultuurikoja galerist Stella Mõttus. Pildil ka Elo Liivi installatsioon «Up_Yours». Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Vana-Võromaa kultuurikojas on alates maja sissekäigust läbi mitme korruse vaadata esimene osa Eesti unikaalsest näitusesarjast «Teatepulk Kütiorust Kadriorgu. Vägi. Vaim. Võim». Kunstnikud mõtestavad kolmel järjestikusel kevadel Võrus, Tartus ja Tallinnas toimuvatel näitustel lahti vastavalt väge, vaimu ja võimu.

«Näitus on eriline selle poolest, et see läheb läbi terve maja, läbi kolme korruse, mida varem pole juhtunud,» rääkis Vana-Võromaa kultuurikoja galerist Stella Mõttus. «Algab juba õuest, läbi fuajee, teise ja kolmanda korruse, kus on Raul Meele «Armuloitsud». Üles on pandud neli videoekraani – nii palju liikuvaid pilte pole samuti korraga galeriis näidatud.»

Rituaal annab teejuhise kaasa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles