Väljas oli veel pime, kui talumaja uksele sadasid avamist nõudvad hoobid. Seejärel klirisesid kevadöös purunevad aknaklaasid ja tuba sai kiiresti politseinikke täis. Äsja suure amfetamiinikamaka tükeldamise ja pakendamise lõpetanud mehed jäid laua taha istuma – kõik oli niigi selge, politsei oli just jaole saanud Põlvamaa eelmise aasta suurimale narkonoosile ning Räpina tuntuimatele narkodiileritele.

«Minu jaoks oli ta üks ja viimane inimene selles valdkonnas, kes oli raha ja aine mõttes aus,» ütleb Põlvas elav väikelapse ema Mari, üks sissekukkunud diileri Raido* kliente. «Raido oli minu põhiline allikas, temaga oli asi kindel. Suhtlesime tavapäraste SMSide kaudu, kood oli meil «mängime kabet». Selle peale Raido kirjutas vastu ja ütles aja, millal kohtume.»

Amfetamiini üleandmiseks kohtusid Raido ja Mari üldjuhul Rosma kalmistu juures, kuid mõnikord ka Põlva kortermaja ees, kus naine elab. «Kõige rohkem võtsin Raido käest korraga 30 grammi, enamasti 10–15 grammi korraga. Ma ei tahtnud kodus eriti ainet hoida, sellepärast väga suures koguses korraga ei võtnud. Raidolt sain alati grammised kotid, grammi eest maksin talle 20 eurot.»

Copy