VIDEO Valga metal-bänd Defeatem avaldas vanas leivatehases filmitud muusikavideo

Tiit Loim
, reporter
Copy

Valga metal-ansambel Defeatem avaldas muusikavideo oma loole “From the Abyss”, mis pärineb peagi ilmuvalt albumilt “Cut the Wire”. Video režissööriks on samuti Valgast pärit videograaf Reio Raudheiding.

Defeatem on kogunud tuntust nii bändikonkursi Negativus 2020. aasta võitjana kui ka mõni kuu hiljem avaldatud versiooniga lastelaulust “Juba linnukesed”, millega pandi kinni Rock FM Eesti poolt korraldatud coverikonkurss.

Singli “From the Abyss” võtted said alguse 2020. aasta sügisel Valga vanas leivatehase hoones. Maja seisab enamjaolt tühjana ja selle ruumid vajasid enne filmimist tublisti ettevalmistamist. Koristustöödel lõid seejuures rõõmsalt kaasa ka bändi enda liikmed.

Idee muusikavideo loomiseks mõlkus bändi trummari ja video režissööri meeltel juba mitmeid aastaid, kuid tegudeks läks alles mullu, mil koroonapandeemia üleelamiste ja ülemaailmsete probleemidega vaevatud aasta lõi säärase raevuka projekti jaoks kõige viljakama pinnase. Sellisele “sügavikust tõusmise” sümbolile viitab ka laulu sõnum.

Režissöör Reio Raudheidingu sõnul kujutab video üht raju kontsertsalvestust – täpselt sellist, milline ühe metalbändi esinemine võiks välja näha – koos kogu valguslahenduse ja efektidega, mis vana leivatehase kõrgeima korruse terveks salvestusõhtuks särama lõid.

Video oli algusest peale kavandatud olema kiire ja jõulise montaažiga, et säilitada vaatajas põnevust kuni viimaste akordideni. Montaaž sisaldab ka Valga ümberkaudsetes metsades ja Kaagjärvel filmitud kaadreid, mis annavad toimuvale lisakihi. Muusikavideo puhul on huvitavaks faktiks, et monteerimise käigus andsid inspiratsiooni nii bändide Slipknot, Rage Against the Machine ja System of a Down looming kui ka kõige uuema DOOM mängu soundtrack.

Võtete läbiviimise juures olid suuresti abiks Walgus Media, Showtech, Valga Rokiklubi, Marico ja Müügiekspert. Erilisi tänusõnu väärivad valgustehnik Tambet Juzar, lavaehitajad Ivo Mannine, Rain Lepik, Marek Vodi. Sündmust aitasid jäädvustada Kalmer Klaasmäe videopildis ja Simm Paap platsifotograafina. Lisaks tunnustame kõiki, kes video võtetel massistseenides osalesid ja bändile kaasa elasid.

Defeatem alustas tegevust novembris 2010 Valgas. Mõjutusi on bändile andnud paljud erinevad metalbändid. Muusikat iseloomustab agressiivsus ning rasketele riff’idele vaheldust pakkuvad meloodilised käigud. Bändi koosseisu moodustavad solist Madis Anton, kitarrist Tenno Pelska, bassist Kert Vellner ning trummar Sten Pelska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles