200 kuupmeetrist liivast kerkis kuus skulptuuri

Sten Mahov
Copy
Ehkki Tõrva linn tähistab tänavu 95 aasta juubelit ning algselt oli vallal selleks puhuks plaanis teha juubeliaasta ürituste programm, jäi see koroona tõttu soiku. Avatud skulptuuride park aga ongi kingitus linna 95. sünnipäevaks.
Ehkki Tõrva linn tähistab tänavu 95 aasta juubelit ning algselt oli vallal selleks puhuks plaanis teha juubeliaasta ürituste programm, jäi see koroona tõttu soiku. Avatud skulptuuride park aga ongi kingitus linna 95. sünnipäevaks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ivo Linna, Anne Veski, Koit Toome, Magnus Kirt, Anu Saagim ning Elina Netšajeva – kõik nad puhkavad tänavusel suvel ajaloolises suvituslinnas Tõrvas.

Tõsi, eile linna keskväljakul avatud liivaskulptuuride pargis on nendega kohapeal võimalik tuttavaks saada ning pilti teha üksnes liivaskulptuuride kujul. Nagu selgitas Tõrva vallavanem Maido Ruusmann, peitub üks põhjuseid, miks just peamiselt muusikutest koosnevad kujud on keskväljakule ning keskristmikule kerkinud, praeguses koroonakriisis.

«Meie tublid avalikkuses tuntud tegelased kultuuris ja spordis on pidanud kannatama piirangute all, olnud eemal suurtest esinemistest, samuti ei ole saanud meie inimesed käia nautimas kultuuri- ja spordiüritusi. Sellest lähtuvalt on artistid nüüd puhkamas Tõrvas ja inimesed saavad koos nendega suve nautida,» selgitas Ruusmann skulptuuride valiku tagamõtet. «Olgu öeldud, et kujud on saanud ainest tuntud inimestest, aga me räägime skulptuurist, mis ei ole identne pildi peal nähtavaga, vaid on ilus liivast kuju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles