Hanno Pevkur: lisaeelarve ravib kannatanud majandust

Hanno Pevkur
, Reformierakonna juhatuse liige
Copy
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Andres Haabu

Riigikogu võttis hiljuti vastu 641 miljoni eurose lisaeelarve, et pakkuda leevendust pandeemiakriisis pihta saanud majandusele. Nii saame üha enam hakata liikuma tagasi normaalsema elurütmi poole. Juba praegu paistab tunneli lõpus heledam valgus.

Loomulikult on lisaeelarve kõige olulisem osa tugi meditsiinisüsteemile. Briti tüve tõttu ootamatult kiiresti kasvama hakanud nakatumis­arvud panid meie haiglad tõsiselt proovile, aga tulime selle katsumusega toime. Samas pole eelmistest aastatest erilisi reserve alles jäänud, mistõttu tuli meditsiinisüsteemi erakordselt toetada kokku 130 miljoni euroga. Kuigi nakatumiste arvud on korralikult allapoole tulnud, on koormus meie meditsiinisüsteemile jätkuvalt suur ja haiglates palju koroonahaigeid.

Kui oleme jätkuvalt vastutustundlikud ja teeme kõik, et viiruse levikut peatada, pääseme suveks tagasi normaalsusesse, aga päästame ka reaalseid elusid. Kuigi viirus levib ühiskonnas kõigi gruppide seas, on haiglasse sattunutest suurem osa siiski riskigruppide esindajad: eakad ja krooniliste haigustega inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles