Koroonapiirangud muutuvad alanud nädalast leebemaks

BNS
Copy
Piirangute leevendamine puudutab ka kohvikuid. Pildil Võrumaal Varstu alevikus asuv kohvik «Daisy juures».
Piirangute leevendamine puudutab ka kohvikuid. Pildil Võrumaal Varstu alevikus asuv kohvik «Daisy juures». Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Vastavalt valitsuse korraldusele muutuvad alates 31.maist mitmed ühiskondlikku elu puudutavad piirangud leebemaks.

Esmaspäevast ei kohaldata enam ka rühmapiiranguid ning leevenevad nõuded siseruumide täitumusele. Näiteks kohvikutes ja restoranides tohib siseruumidest olla täidetud kuni 50 protsenti. Alates esmaspäevast tuleb avalikus siseruumis 2+2 liikumispiirangu asemel arvestada hajutatuse nõudega.

Esmaspäevast on lubatud sisetingimustes sportimine, treenimine, noorsootöö, huvitegevus ja -haridus, täiendkoolitus ja täiendõpe kuni 200 inimesele. Läbivalt tuleb arvestada hajutatuse ja kuni 50-protsendilise ruumitäitumuse nõudega. Sisetingimustes tuleb kanda maski. Maski ei pea kandma alla 12-aastased ja juhul, kui see pole tervislikel põhjustel, tegevuse iseloomu tõttu või muid olulisi põhjuseid arvestades võimalik.

Alates esmaspäevast võib välitingimustes toimuvaid spordi- ja liikumisüritusi korraldada kuni 250 osalejaga. Arvestada tuleb sulgemisajaga kell 22.

Alates 31. maist lubatakse siseruumides avalikust koosolekust ja üritusest, näiteks konverentsist, teatrietendusest, kontserdist, kinoseansist, aga ka meelelahutusteenuse osutamisest ning avalikust jumalateenistusest või usulisest talitusest osa võtta kuni 200 inimest. Arvestada tuleb kuni 50-protsendilise ruumitäitumuse nõudega. Üritused peavad lõppema kell 22, kuid juhul, kui näiteks teatrietendus, kinoseanss või kontsert ei ole selleks kellaajaks lõppenud, tohib külastajate jaoks uksed sulgeda ka mõistliku aja jooksul pärast kella 22.

Alates esmaspäevast ei rakendata muuseumides ja näituseasutustes piiranguid rühmategevustele, kuid arvestada tuleb, et ühes ruumist ei tohi olla täidetud üle 50 protsendi või viibida üle 200 inimese ruumi kohta.

Alates 31. maist on lubatud siseruumides kuni 50-protsendiline ruumitäitumus ja arvestada tuleb hajutatuse nõudega. Laudkonnast osavõtjate arvule enam piirangut ei seata. Uksed tuleb klientide kohapeal söömiseks-joomiseks sulgeda kell 22.

Maskikandmise kohustus avalikus siseruumis jääb praegu kehtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles