VIDEO ⟩ Liivast vormiti tuntud Eesti staarid, oma kuju sai ka odaviskaja Kirt

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy

Tõrva linna juubeliaasta tähistamiseks valmis liivaskulptuuride park, mille tegemisel võeti eeskujuks Eesti tuntud staarid. Üks keskväljaku taiestest on niteks odaviskaja Magnus Kirdi liivaskulptuur.

Videos küsime külastajatelt, mida nad skulptuuridest arvava ning lisaks teeme vallavanem Maido Ruusmanniga juttu nii pargist kui ka Tõrva selle suve kultuurisündmustest. 

Ruusmann tõdes, et seoses koroonapiirangutega on palju sündmusi ära jäänud ning otsides võimalust, mida rahvale pakkuda, jõuti liivaskulptuuride pargi ideeni. Peatselt avab Tõrva ka oma veemõnula ning tulemas on mitmepäevane pidu Mulgimaa elamuskeskusest. Täpsemalt vaata videost!

Skulptuuride parki aitas Tõrva luua kultuurikorraldaja Indrek Leht ning tema eestvedamisel saabusid Tõrva kolm Läti hinnatud skulptorit, kes töötasid taieseid tehes 10 päeva. „Aega võttis ka liivavormide tegemine – hinnanguliselt kulus liiva kõikide skulptuuride peale 200 kanti," sõnas Leht. Kunstnikud pidid trotsima tormituuli ja vihma, mistõttu pandi tegemisel skulptuuridele ümber telgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles