Pühapäev tõi juurde 4 nakatunut

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kooronaviiruse testimine Võru linnas.
Kooronaviiruse testimine Võru linnas. Foto: Tomi Saluveer

Lõuna-Eestis viimase ööpäeva jooksul analüüsitud koroonaviiruse testidest osutusid neli positiivseks ning kõik nad olid võetud Võru maakonna elanikelt.

Põlva ja Valga maakonda pühapäeval uusi koroonaviirusse nakatunuid ei lisandunud.

Eestis analüüsiti ööpäevaga 2902 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 59 ehk 2 protsenti testide koguarvust ja suri üks nakatunu.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 33 inimesel.

Ida-Virumaale lisandus 7, Pärnu- ja Tartumaale 5, Võrumaale 4 uut nakkusjuhtu. Hiiu-, Jõgeva-, Lääne-Viru- ja Saaremaale lisandus 1 uut positiivset testitulemust. Järva-, Lääne-, Põlva-, Rapla-, Valga- ja Viljandimaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 1 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 176 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 3,9 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 12, haiglaravi vajab 130 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 67 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 93 inimest ehk 71 protsenti.

Ööpäeva jooksul manustati 4427 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 470 706 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 262 619 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 66 protsenti. 70+ vanusegruppi on üle 60 protsendi vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles