Võrumaa põnevad elamused jõuavad internetti

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Portaali kylas.ee idee autorid on Võrumaa arenduskeskuse töötajad Kadri Moppel (vasakul) ja Aigi Young. Nende eesmärk on pakkuda huvilistele ehedaid maaelukogemusi.
Portaali kylas.ee idee autorid on Võrumaa arenduskeskuse töötajad Kadri Moppel (vasakul) ja Aigi Young. Nende eesmärk on pakkuda huvilistele ehedaid maaelukogemusi. Foto: Arvo Meeks

Võrumaa arenduskeskuse töötajad Kadri Moppel ja Aigi Young avasid mõni päev tagasi uue elamusteenuste veebilehe kylas.ee. Portaaliga saavad liituda lõunaeestlased, kellel mõni huvitav hobi või tegevus, mida piirkonda külastavatele turistidele ja teistele külalistele väikese tasu eest tutvustada.

«Elamusteenuste keskuse loomise mõte tekkis sellest, et piirkonnas on küll palju ägedaid ja omanäolisi kohalikke ettevõtmisi, kuid neid saavad teenusena tarbida vaid need, kes teavad ja tunnevad õigeid inimesi,» lausus turismikoordinaator Kadri Moppel.

Moppeli sõnul on veebikeskkonda koondatud tõelised maaelu elamused, mida paljud on kogenud võib-olla oma lapsepõlves: laudas munade otsimine, vanaisa juures kitsede paitamine, vanaemaga koos leiva tegemine, heinategu ja kartulivõtt. «Need on tegevused, mida paljud, kes juba mitmendat põlvkonda maal ei ela, pole kunagi kogenud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles