Uma Mekk peibutab tavatu toorainega

Sten Mahov
Copy
Ööbikuoru villa kohviku-restorani Andreas peakokk Anton Fedianin näitab Uma Meki pearooga: kitseliha veinikastmes, soe aedviljasalat ja küpsetatud maapirnivorm.
Ööbikuoru villa kohviku-restorani Andreas peakokk Anton Fedianin näitab Uma Meki pearooga: kitseliha veinikastmes, soe aedviljasalat ja küpsetatud maapirnivorm. Foto: Arvo Meeks

Sel nädalal alanud ning ümmarguse juubelini jõudnud Uma Meki restoranide ja kohvikute nädal pakub söögikohtadele võimalust tutvustada erilisi maitseid ning seeläbi ka rohkelt kliente ligi meelitada.

Ehkki Vana-Võromaa maitseid tutvustavat nädalat on korraldatud viis aastat ning praegune leiab aset kümnendat korda, ei juletud Võrumaa arenduskeskuse turismikoordinaatori Kadri Moppeli sõnutsi praeguste piirangute ajal erilist juubelipidu ette võtta. «Olime hästi pikalt ootel, aga ära ka ei tahtnud jätta. Seetõttu ei julgenud suurelt ja teistmoodi teha, vaid toimub üsna klassikaliselt: pakutakse kolmekäigulist erimenüüd Uma Meki kaubamärgiga,» täheldas Moppel ning lisas, et algselt pidi sööginädal aset leidma aprillis.

Kui viis aastat tagasi alustati nelja-viie restoraniga, ning ehkki aprillis aset leidma pidanud nädalal soovis oma menüüd pakkuda 15 restorani, teeb seda nüüd üheksa söögikohta. Moppeli selgitust mööda loobus nii mõnigi osaleja kaasa löömast põhjusel, et juunist algab restoranidel töömahukas põhihooaeg. «Kuna nädalat tuli nii palju liigutada, ei tahtnud paljud korraldamisega riskida, sest nägid ette, et suure rahvahulga pärast võib minna keeruliseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles