Taheva sanatooriumile leiti uus juht

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Taheva sanatooriumi juhataja Ülla Kimmel.
Taheva sanatooriumi juhataja Ülla Kimmel. Foto: Erakogu

Valga vallale kuuluva Taheva sanatooriumi juhatajaks valiti pikaaegse sotsiaaltöö ja laste hoolekande kogemusega Ülla Kimmel, teatas vallavalitsus.

Sihtasutuse Taheva sanatoorium nõukogu esimehe Meeli Tuubeli sõnul rääkis Ülla Kimmeli kasuks asjaolu, et ta on viimastel aastatel tegelenud nii lastega perede nõustamise, Maarjamaa Hariduskolleegiumi personali superviseerimise kui ka erihoolekandeasutuste juhtide nõustamisega.

«Hoolin väga oma tööst ja olen tänulik, et see annab mulle võimaluse kohtuda imetlusväärsete inimestega ning eriliste olukordadega,» sõnas Kimmel. «Hindan kõrgelt kõiki, kes teevad südamega tööd ja panustavad oma oskusi, teadmisi ja energiat teiste inimeste abistamiseks ja toetamiseks.»

Meeli Tuubeli sõnul ootavad nii sihtasutuse nõukogu kui vallavalitsus uuelt juhilt asutuse töörahu ja küberturvalisuse tugevdamist.

Ülla Kimmel lõpetas 2003. aastal Tallinna Pedagoogikaülikoolis sotsiaaltöö eriala. Aastatel 2001-2017 töötas ta Valga maavalitsuses, täites erinevatel aegadel nii alaealiste komisjoni sekretäri, lastekaitse ala peaspetsialisti kui sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja ametiülesandeid. Maavalitsuses oli muuhulgas tema töökohustusteks sotsiaalvaldkonna arengusuundade väljatöötamine ning järelevalve tegemine sotsiaalhoolekandeasutustes osutavate teenuste üle.

«Taheva Sanatooriumiga tegin koostööd kogu maavalitsuses töötamise perioodil, mistõttu olen juba praegu väga hästi kursis asutuse murede ja rõõmudega,» ütles Kimmel.

Taheva sanatoorium pakub peamiselt asendushooldusteenust vanemliku hoolitsuseta lastele ja üldhooldusteenust eakatele ja erihoolekannet puudega inimestele. Asendushooldusteenus toetab igakülgselt teenuse saaja ettevalmistamist toimetulekuks iseseisvas elus lähtuvalt tema arengupotentsiaalist.

Üldhooldusteenus osutab kvaliteetset ööpäevaringset hooldusteenust eakatele ning arvestab teenuse saaja individuaalsuse ning erivajadustega. Erihoolekandeteenused toetavad puudega inimese võimalikult iseseisvat toimetulekut igapäevaelus.

SA Taheva Sanatooriumi sünniaastaks peetakse 1926. aastat, mil tollane töö- ja hoolekandeministeerium avas Taheva mõisas vigaste laste kodu. Vigaste laste kodu avamise tõenäoliseks põhjuseks oli tõsiasi, et pärast sõdu oli Eesti Vabariigis tekkinud suur hulk vanemliku hoolitsuseta lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles