Juuni lõpus tulevad taas Seto Folk ja tantsupidu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Seto Folk
Seto Folk Foto: Arvo Meeks / LEPM

Pärast aastast vaheaega toimuvad sel aastal Värskas taas festival Seto Folk ja samaaegselt ka II Seto tantsupidu, teatasid korraldajad.

«Folgisuvi saab alguse ikka Setomaalt ja plaane võib julgelt teha,» ütles Seto folgi peakorraldaja Jane Vabarna. Kahepäevane folgi- ja tantsufestival toimub 25.-26. juunil Värskas. «Korraldame kõike nii, et sündmus oleks turvaline nii esinejatele kui külalistele,» lisas Vabarna.

Festivali programm kannab pealkirja «Meelega metsa», mille põhirõhk on muusika ja looduse koosmõjust sündivatel elamustel. Festivalil on lisaks muusikale ka matkaprogramm, õpitoad ja tegevused igas vanuses lastele ning noortele.

«Möödunud aastal läkski festival metsa, loodame, et seekord festival ja tantsupidu ülekantud tähenduses siiski metsa ei lähe, vaid mitmekesine programm pakub elamust kogu perele,» lisas peakorraldaja.

Esinejatena on kindla jah-sõna andnud Zetod, Nöep, Curly Strings, Nedsaja Küla Bänd, Mari Kalkun, Puuluup ja paljud teised.

Tantsupeoetendus toimub folgi teisel päeval Värska Talumuuseumi õuel ja sellest võtab osa ligi 300 tantsijat nii Setomaalt kui mujalt. Tantsupeo üldjuhiks on Piret Torm-Kriis. Tantsupeole pääseb nii eraldi pileti kui Seto Folgi passiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles