VIDEOLUGU ⟩ Mahlane amps klassikalist romantikat lõpetab kontserdipõua

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Lõuna-Eesti kammerorkestri keelpilliansambel tegi kolmapäeval proovi Vanemuise fuajees.
Lõuna-Eesti kammerorkestri keelpilliansambel tegi kolmapäeval proovi Vanemuise fuajees. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võru muusikakooli viiuliõpetaja, dirigent Juan José Restrepo Duarte pani Tartus kokku Lõuna-Eesti kammerorkestri ning tuleb sellega kontserttuurile Võrru, Põlvasse ja Otepääle, et klassikalise muusika austajate kõrvale ja hingele pärast pikka piiranguaega üks romantiline pai teha.

«Ma olen märganud, et kammermuusikat ja akadeemilist muusikat esitatakse Lõuna-Eestis vähe,» rääkis Lõuna-Eesti kammerorkestri ellukutsuja ning dirigent Juan José Restrepo Duarte. «Mõtlesin, et oleks väga hea, kui teeme kolleegidega kammerorkestri ja hakkame andma kontserte Lõuna-Eestis, kus publik on selle eest tegelikult väga tänulik.»

Kammerorkestri dirigent Juan Jose Restrepo Duarte sõnul esitatakse Lõuna-Eestis klassikalist muusikat vähevõitu ning ta soovib seda tühimikku täita.
Kammerorkestri dirigent Juan Jose Restrepo Duarte sõnul esitatakse Lõuna-Eestis klassikalist muusikat vähevõitu ning ta soovib seda tühimikku täita. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles