Ligi viiendikul täiskasvanud kagueestlastest puudub keskharidus

Sten Mahov
Copy
Koolijuhi sõnul meeldib õppuritele Valga kaugõppegümnaasiumi väiksus ja anonüümsus. «Me ei asu kesklinnas, vaid suurte majade ning Läti piiri ääres,» tõdes direktor Airi Mägi.
 
Koolijuhi sõnul meeldib õppuritele Valga kaugõppegümnaasiumi väiksus ja anonüümsus. «Me ei asu kesklinnas, vaid suurte majade ning Läti piiri ääres,» tõdes direktor Airi Mägi.  Foto: Arvo Meeks

Läinud nädalal alanud kampaaniaga «Keskharidus avardab võimalusi» kutsutakse täiskasvanuid lõpetama poolelijäänud haridusteed, et sel viisil enda ning miks mitte ka piirkonna konkurentsivõimet tõsta. Täiskasvanute õppega tegelevate koolide sõnutsi on kampaania küll tänuväärt, motivatsioon peab aga tulema siiski igaühelt endalt.

Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel on ligi 95 000 Eestis elaval 20–64-aastasel täiskasvanul alg- või põhiharidus. Kagu-Eesti kolmes maakonnas on see arv umbes 9000, seega on keskharidus jäänud saamata ligi 18 protsendil siinsetel elanikel. Puudusi on võimalik korvata nii Võru-, Põlva- kui ka Valgamaal, ja seda küllaltki paindlikel viisidel.

E-õpe nõuab suurt motivatsiooni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles