Lada-näitus tegi maanteemuuseumist aasta kogukonna sõbra

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maanteemuuseumi sünnipäeva tähistatakse uhke Ladade paraadiga
Maanteemuuseumi sünnipäeva tähistatakse uhke Ladade paraadiga Foto: Paul Poderat / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti muuseumide aastaauhindade tseremoonial pälvis aasta kogukonna sõbra tiitli maanteemuuseumi projekt «Lada 50 – rännak nõukaaja autokultuuri radadel».

Möödunud aasta 25. juulil täitusid maanteemuuseumi välialad nostalgiliste masinate ja vääriliste mälestuste ning lugudega. Pidupäeva puhul vuras maanteemuuseumi juurde 230 vana Ladat ning ajaloolist sündmust tuli uudistama üle 2000 inimese. Nii tähistas muuseum automargi 50. juubelit.

«Lada on ikkagi mitte ainult minevikumuusika, vaid ta on väga paljude inimeste jaoks perekondlik traditsioon,» tutvustas Lada fenomeni maanteemuuseumi teadur-kuraator Annika Kupits. «Lada kultuuri on edasi antud põlvest põlve, näiteks väikese poisi ainus mälestus oma vanaisast ja garaažis ühiselt veedetud tunnid,» lisas Kupits. Seepärast saab veel tänagi meie teedel näha nii tänapäevaseks tuunitud neljarattalisi kui originaalseisukorda taastatud pärleid.

Muuseumiauhindade konkursile laekus sel korral 96 taotlust. Kõigi esitatud projektide seast valisid võitjad välja Kultuuriministeeriumi juures tegutseva muuseuminõukogu komisjonid. Kõikidele laureaatidele kingiti skulptor Tiiu Kirsipuu pisikesed Muuseumiroti kujud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles