VIDEO, GALERII ⟩ Postimehe velotuur väisas Lõuna-Eesti kuppelmaastikku

Copy

Ümber Eesti kulgeval mitmepäevasel Postimehe velotuuril jõudis järg Lõuna-Eesti Postimehe toimetuse kätte, kes pidi väntama Otepäält Tartusse. Kuna Otepää-Tartu tee on remondis, siis tuli teha seda üle Elva ja lõpuks kogunes ratturite saldosse 60 kilomeetrit.

Esmaspäeva õhtul Sakala toimetuselt teatepulgaks olnud GPSi kätte saanud, sai Lõuna-Eesti Postimehe toimetus lähte teisipäeva hommikul kell 8. Pühajärvelt Otepääle ronides viis tee paljudesse põnevatesse kohtadesse.

Esimene peatus oli kuue kilomeetri järel, Otepää-Tartu teel, kus kasvab üks mänd, mida tuntakse rahvasuus Vaimukera männina. Ühtegi silti tee ääres selle kohta ei ole, kuid legend räägib, et Vaimukera mänd paistnud pimeduses hirmutava kerana ja kuna lähedal asus Kastolatsi surnuaed, siis arvati, et esivanemate vaimud kogunevad männi okstesse pidu pidama, möödujaid varitsema ja tehtud ülekohtu eest kätte maksma.

Kirjandusteadlase Oskar Kruusi andmetel olla selle männi all Mihkel Veske kirjutanud oma üldtuntud laulu “Kas tunned maad…?”.

Järgmine peatus Euroopa spordilinnas

... Elvas. Kuna ka Tartu maraton viib Otepäält Elvasse Tartumaa tervisespordikeskusesse, siis võib öelda, et Lõuna-Eesti Postimehel oli selleks hetkeks Tartu maraton läbitud. 

Kuna Elva on tänavu üks üheteistkümnest Euroopa spordilinnast, siis tuli spordilinnaks saamisest, olemisest ja Elva spordielust rääkima Elva spordijuht Madis Šumanov. 

Läbi Elva linna, mööda Arbi ja Verevi järvi, kulges tee Nõo suunas, kus ootas kauaoodatud jäätisepaus. 

60 kilomeetrit ja 5,5 tundi hiljem jõudis Lõuna-Eesti Postimehe rattakamp Tartusse Postimehe maja juurde, kus peatoimetaja Sirli Homuha andis teatepulga rollis olnud GPS-seadme edasi Tartu Postimehe peatoimetajale Rannar Rabale. 

Postimehe velotuur Tartus
Postimehe velotuur Tartus Foto: Sille Annuk

Tartlastel seisab ees kahepäevane teekond Põhjaranniku toimetusse. Pealinna Postimees Grupi peamajja peaks tuuriseltskond saabuma reede, 11. juuni keskööks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles