Toidukonkursil saatis edu hakkliha, juustu ja veini

Sten Mahov
Copy
Võrumaa Uue-Saaluse veinitalu ebaküdoonia-vahuvein pälvis piirkonna parima toote tiitli. Selle joogi valmistajad Maris ja Mati Kivistik tunnistasid, et võit suure üllatusena ei tulnudki.
Võrumaa Uue-Saaluse veinitalu ebaküdoonia-vahuvein pälvis piirkonna parima toote tiitli. Selle joogi valmistajad Maris ja Mati Kivistik tunnistasid, et võit suure üllatusena ei tulnudki. Foto: Arvo Meeks

Tänavusel Eesti parima toiduaine valimisel saatis edu kodust hakkliha, ebaküdoonia-vahuveini ja grilljuustu. Seda nii Lõuna-Eestis tegutsevate ettevõtete seas kui üle-eestiliselt.

Kokku osales konkursil suur- ja väikeettevõtete arvestuses 179 toodet, neist parimad valis välja valdkonna spetsialistidest koosnev hindamiskomisjon. Nagu selgitas Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp, kasutavad väikeettevõtted tootekonkurssi üha teadlikumalt oma müügivõrgustiku laiendamise eesmärgil. Suurettevõtete puhul aitab võit kaasa pigem müüginumbrite kasvule.

«Varasemad kogemused on näidanud, et sõltuvalt sellest, kui palju ettevõttes turundusse panustatakse, on võit tõstnud müüki kaks kuni kaksteist korda,» tõdes Potisepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles