Aasta küla hindamistuur jõuab reedel Hargla kanti

Sten Mahov
Copy
Aasta küla hindamiskomisjon külastab Hargla kanti sel reedel. Hargla kooli aias tegid rohimistöid Hargla elanikud Monika Rogenbaum, Urve Naha, Evi Oherjus ning 1. ja 2. klassi õpilased.
Aasta küla hindamiskomisjon külastab Hargla kanti sel reedel. Hargla kooli aias tegid rohimistöid Hargla elanikud Monika Rogenbaum, Urve Naha, Evi Oherjus ning 1. ja 2. klassi õpilased. Foto: Rasmus Onkel

Reede keskpäevani saab internetis anda hääle aasta küla rahvahääletusel, kus lisaks teistele osalevad Leevaku kandi külad Põlvamaalt, Luhamaa nulk Võrumaalt ning Hargla kandi külad Valgamaalt.

Rahvahääletus, mis leiab aset Eesti Rahvusringhäälingu kodulehel, algas selle kuu algul. Kümnest liikmest koosnev hindamiskomisjon, mida juhib riigikogu esimees Jüri Ratas, on aga mööda Eestit ringi rännanud ning tiitlile kandideerivate küladega tutvunud juba maist. Kui varasematel aastatel on välja antud eraldi rahva lemmiku ning aasta küla tiitel, siis nüüd on tiitleid vaid üks ja selle saaja selgub hindamiskomisjoni ja rahvahääletuse tulemuste liitmisel.

Nagu tõdes Eesti külaliikumise Kodukant juhatuse liige Krista Habakukk, kes otsuste tegemises ise ei osale, on konkurss suhteliselt tasavägine. «Ei saagi kedagi eristada nende tegevuse ja ettevalmistuste poole pealt – kõik on väga elujõulised ja tugevad kandidaadid,» lausus Habakukk, kes käinud läbi kõik seniseks hinnatud külad. Ehkki pole andmeid selle kohta, milline küla on praeguseks kõige enam hääli internetis saanud, lausus tiitlit välja andva liikumise esindaja, et populaarsus oleneb paljugi kogukondlikust tugevusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles