Selgusid Kubija Spordikeskuse arhitektuurivõistluse võidutööd

LEPM
Copy
Foto: Võru linnavalitsus

Võru Kubija spordikeskuse arhitektuurivõistluse võitis ideekavand "Pühäkotus", mille esitas Kolm Koma Arhitektid OÜ.

Võidutöö autorid on Urmo Mets ja Dora Mate. Teise koha pälvis kavand "Liug", autoriteks Karli Luik, Johan Tali, Harri Kaplan ja Ann Kristiin Entson OÜ-st Molumba. Kolmanda koha sai kavand "Vaba stiil", autoriteks Egon Metusala ja Liis Uustal OÜ-st Arhitektuuribüroo MA, teatas Võru linnavalitsus.

Kokku läks žürii hindamisele 12 võistlustööd. Võitja valimiseks toimus kolm ametlikku žürii koosolekut ja lisaks kokkusaamised spordibaasi lõppkasutajatega, peamiselt treeneritega.

"Võitja valimine aga osutus üle ootuste keeruliseks, mistõttu venis ka žürii töö ebatavaliselt pikaks," sõnas arhitekt ja žürii liige Sander Aas. Tema sõnul ei arvestanud enamik töödest maapinna reljeefiga. Võitnud ideekavand oli žürii arvates veidi vähem silma torkav, aga funktsionaalselt hästi toimiva lahendusega.

"Võru linn jätkab põhiprojekti koostamisega, selleks on selle aasta eelarves vahendid ette nähtud," kinnitas linnapea Anti Allas.

Foto: Võru linnavalitsus

Seitsmeliikmelise žürii esimees oli Allas, žüriisse kuulusid veel SA Võru Spordikeskuse juhataja Rein Reitalu, linnamajanduse osakonna juhataja Tauno Asi, Võru linnavalitsuse peaarhitekt Diana Vene ja Eesti Arhitektide Liidu poolt arhitektid Vahur Sova, Sille Pihlak ja Sander Aas.

Kolmele parimale on määratud preemiad vastavalt suuruses 5000, 3000 ja 2000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles