Talunik seljatas maakohtus tuntud advokaadi (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaa talunik ja poliitik Kaupo Kutsar käib taas kohtuteed, seekord vandeadvokaat Robert Sarve vastu. Varem on tema vaidlus Toiduliidu juhi Sirje Potisepaga jõudnud otsaga Euroopa inimõiguste kohtusse, kust pole seni lahendust tulnud.
Valgamaa talunik ja poliitik Kaupo Kutsar käib taas kohtuteed, seekord vandeadvokaat Robert Sarve vastu. Varem on tema vaidlus Toiduliidu juhi Sirje Potisepaga jõudnud otsaga Euroopa inimõiguste kohtusse, kust pole seni lahendust tulnud. Foto: Arvo Meeks

Vandeadvokaat Robert Sarv pöördus Valgamaa poliitiku ja taluniku Kaupo Kutsari vastu laimu levitamise süüdistusega kohtusse, kuna Kutsar jagas ühismeedias advokaadi tegevust puudutavat pressiteadet. Maakohus jättis nõude rahuldamata.

Valga vallavolikogu liige Kaupo Kutsar jagas sotsiaalmeedias õigusbüroo Õigusnõu pressiteadet. Teates oli muuhulgas kirjas, et büroo kutsub oma klientide soovil koonduma inimesi, kes saanud vandeadvokaat Robert Sarvelt nõudekirja seoses väidetavalt ebasobiliku kommentaari avaldamisega. Samuti, et büroo poole on pöördunud inimesed, kes on seadnud kahtluse alla Sarve juhitava advokaadibüroo Emerald Legal väljastatud nõudekirja seaduslikkuse ja moraalse küsitavuse, kuna nõudekirjas esinevat väljapressimisele viitavaid asjaolusid.

Kutsar jagas postitust grupis Valgamaa Inimesed ja pealkirjastas selle kommentaariga «Sõnavabadus on väärtus». Just väljapressimise mainimine jagatud teates tõi Kutsarile kaasa kohtutee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles