Vabamu rändnäitus jõuab Valka

LEPM
Copy
Vabamu tuleb rändnäitusega Valka.
Vabamu tuleb rändnäitusega Valka. Foto: Aron Urb

​Okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu avab reedel Tallinnas  Telliskivi loomelinnakus rändnäituse «Taasiseseisvunud Eesti: 30 aastat vabadust ja vastutust». Edasi suundub näitus Valka, kus kultuurikeskuse kõrval saab seda vaadata 12.-13. juunil.

EV30 taasiseseisvumise aastapäevale pühendatud eesti-, vene- ja ingliskeelne ning igale vanusegrupile mõeldud näitus jutustab lugusid meie riigist ning demokraatiast ja mõtestab lahti vabaduse tähenduse.

Ühtlasi saab näituse kaudu heita pilgu viimase 30 aasta sündmustele eluolus, poliitikas, popkultuuris, muusikas, keele arengus jne. Väljapaneku ühe osa moodustavad ka eraisikute saadetud fotod nende tähtsündmustest viimase 30 aasta jooksul. Lisategevusteks erinevates paikades on Eesti Väitlusseltsi poolt juhitavad arutelud kohalike elanikega.

Vabamu tegevjuht Keiu Telve: «Me ei tahtnud teha näitust, mida saaks passiivselt vaadata, vaid soovisime, et iga külastaja saaks läbi arutelude mõista, kui oluline on igaühe panus iseseisva demokraatliku riigi kujundamisel ja hoidmisel.»

Mööda Eestit rändav näitus on ühtaegu nii liigutav, informatiivne kui ka interaktiivne. Lisaks teadmistele ja põnevatele vaatenurkadele vabariigi taastamisest annab see hea emotsiooni, avades raskeid teemasid meelelahutuslikus võtmes. Kokku külastab interaktiivne rändnäitus suvel 15 asukohta üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles