Aina Pääro otsustas siiski aukodaniku tiitli vastu võtta

Kristina Pihlapuu
Copy
Valga aukodanik Aina Pääro
Valga aukodanik Aina Pääro Foto: Arvo Meeks

Valga vallavolikogu valis tänavuseks Valga aukodanikuks Punase Risti Valgamaa seltsi kauaaegse eestvedaja Aina Pääro, kes aga hiljuti uudisest kuuldes ütles, et soovib sellest aust loobuda. Peagi selgus, et see pole võimalik, sest volikogu reglementi muuta ei saa. Nii näebki teda täna Jaani kirikus linna sünnipäevakontserdil siiski tiitlit vastu võtmas.

«Valmistan ette kõnet, et tiitel reedel üle anda,» kinnitas Valga vallavolikogu esimees Lauri Drubinš.

«Eks ta esialgu natukene üllatunud ja šokeeritud oli,» rääkis volikogu liige Kalev Härk, kes Pääro kandidaadiks esitas. «On kurb, et see otsus tehakse enne, kui tiitli saaja oma kandidatuurist teada saab. Teisalt ei saa inimesele ka öelda, et võib-olla saab tema tiitli osaliseks,» selgitas Härk ja lisas, et ilmselt Pääro ei soovi, et tähelepanu koonduks niivõrd tema isikule, vaid pigem Punasele Ristile. Ka Aina Pääro ise tunnistas, et kui uudis meedia vahendusel temani jõudis, oli ta esialgu ehmunud ning kui tal oleks aega olnud pikemalt mõelda, oleks ehk teisiti reageerinud. Nüüd respekteerib ta valikut ning on otsustanud tiitli vastu võtta. «Mõtlen ka oma kaasteelistele, kes on 40 aasta jooksul minu kõrval olnud. Kui mina pööraksin selja, et ma tiitlit ei taha, nulliksin ära ka nende töö,» ütles ta.

Päev enne tiitli vastu võtmist nentis staažikas punaristlane, et mõtted on nüüd rahunenud, kuid päris rahu teinud ta selle teemaga veel ei ole. «Oma emotsiooni ma ei oska praegu sõnadesse panna.»

Aina Pääro suundus küll maikuus pensionile, kuid lubas jätkata tööd vabatahtlikuna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles