Lucas Leok võttis EM etapil Leedus ülekaaluka võidu

LEPM
Copy
Foto: MXmania

Nädalavahetusel toimus Leedus Šiauliais kirderegiooni Euroopa motokrossi meistrivõistluste kolmas etapp. Eelmisel etapil EMX 65 klassis võidu teeninud Lucas Leok oli Leedus veelgi paremas hoos ja ta võttis teise järjestikuse esikoha.

Leok (Husqvarna) näitas, et on EMX 65 klassis suurim favoriit võidule juba laupäeval - esmalt võitis ta ajasõidu ning seejärel ka kvalifikatsioonisõidu. Avasõidus asus Leok stardi järel esikohale ning kiiret sõitu näidates võttis lõpuks kindla võidu. Ka järgnevad kohad kuulusid meie poistele. Teisena lõpetas sõidu Enriko Peilman (KTM) ja kolmandana Aston Allas (Husqvarna). Esikümnes olid veel neljandana Karl Teesalu (KTM) ja üheksandana Marten Raud (Husqvarna).

Ka teises sõidus polnud Leoki võidus väga kahtlust. Lucas võttis stardi järel sisse esikoha ning juhtis kõik ringid ja võttis kindla võidu. Teise koha sai lätlane Jekabs Hudolejs (Yamaha) ja kolmas oli Enriko Peilman. Karl Teesalu lõpetas sõidu seitsmenda ja Aston Allas kaheksandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Lucas Leok, teine oli 42 punktiga Enriko Peilman ja kolmas 37 punktiga Jekabs Hudolejs.Kolme etapi järel on 140 punktiga klassi liider Leok. Teisel kohal on 126 punktiga Peilman ja kolmandal kohal 111 punktiga Michal Psiuk (KTM).

EMX 85 klassis oli kvalifikatsioonisõidus meie parim Gregor Kuusk (Husqvarna), kes sai kolmanda koha. Esimeses põhisõidus tegigi Kuusk väga hea stardi ja võttis sisse teise positsiooni. Kohe sõidu alguses pääses Kuusest mööda lätlane Janis Martins Reisulis (KTM), kuid rohkem kohti Gregor ära ei andnud ja finišis oli ta kolmas. Esikoha teenis venelane Semen Rybakov (Husqvarna), teine oli Reisulis. Ilusa sõidu tegi ka Sebastian Leok (Husqvarna), kes lõpetas neljandana.

Teises sõidus tegi Kuusk jälle korraliku stardi ja avaringil oli ta kolmas, Kohe sõidu alguses õnnestus tal juba teiseks tõusta, sõidu teine pool nii hästi enam ei õnnestunud ja Gregor langes lõpuks kuuendaks. Kohe tema seljataga seitsmendana lõpetas sõidu Sebastian Leok. Esikoha sai jälle Rybakov, teine oli poolakas Bartosz Jaworski (Husqvarna) ja kolmas lätlane Markuss Ozolinš (Gas Gas).

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Rybakov, teine oli 40 punktiga Reisulis ja kolmas 38 punktiga Jaworski. Kuusk sai 35 punktiga neljanda koha ja Sebastian Leok 32 punktiga kuuenda koha. Jan-Marten Paju (Husqvarna) oli 24 punktiga üheksas ja Travis Leok (Husqvarna) 16 punktiga üheteistkümnes. Sarja kokkuvõttes on liidrikohal 139 punktiga Rybakov, teine on 108 punktiga Jaworski ja kolmas 104 punktiga Kuusk. Esikümnesse mahuvad veel kuuendana Sebastian Leok (83 punkti) ja kaheksandana Travis Leok (69 punkti).

Lisaks noorte klassidele oli Leedus kavas ka EMX Women klass. Kohal oli ka meie parim naiskrossisõitja Kadri Ehamäe (Yamaha), kes avasõidus teenis 15 naise seas 12. koha ning teises sõidus 15. koha. Etapi kokkuvõttes oli Ehamäe 15 punktiga

neljateistkümnes. Esikoha teenis 50 punktiga Lynn Valk (Holland, Husqvarna), teine oli 42 punktiga Mathea Selebo (Norra, Yamaha) ja kolmas 40 punktiga Shana van der Vlist (Holland, KTM).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles