Kolme riigi kiireimad pedaalijad võtavad mõõtu Valgas

Sten Mahov
Copy
Võistluste kohapealse korraldaja Rinaldo Tederi sõnutsi on sõite hea jälgida kahelt suurelt ekraanilt Valga keskväljakul, kus ka start ning finiš aset leiavad. Samuti avaneb hea vaade Pärna puiestee munakivitõusul.
Võistluste kohapealse korraldaja Rinaldo Tederi sõnutsi on sõite hea jälgida kahelt suurelt ekraanilt Valga keskväljakul, kus ka start ning finiš aset leiavad. Samuti avaneb hea vaade Pärna puiestee munakivitõusul. Foto: Arvo Meeks

Homsest pühapäevani leiavad Valgas aset Balti riikide ühised meistrivõistlused rattasõidus, mis toovad muudatusi nii liikluskorraldusse kui ka rohkelt elevust Valga linnatänavatele.

Nagu selgitas Eesti Jalgratturite Liidu tehniline sekretär Evelin Idarand, võtsid Balti ratturid viimati ühiselt mõõtu ligi 20 aastat tagasi. «Riikide alaliidud ei olnud võimelised nii suurt asja läbi viima, Eestil ei olnud huvi seda kogu aeg läbi viia, sealt pikk paus. Nüüd proovitakse uuesti: näiteks järgmine aasta on Leedus või Lätis, ja siis kolme aasta pärast uuesti Eestis,» kommenteeris Idarand.

Eesti, Läti, Leedu ühised meistrivõistlused «Baltic Road Championships 2021», mida korraldab Eesti Jalgratturite Liit koostöös Pro jalgratturite klubi ning Liivimaa rattaklubiga, saavad avapaugu homme Valgamaal Lüllemäel, mil selguvad Eesti meistrid rattasõidu eraldistardis. Võitluste peakorraldaja ning Pro jalgratturite klubi juhatuse liikme Allar Tõnissaare selgitust mööda võtavad omavahel mõõtu ainult eestlased; lätlased ja leedukad selgitavad oma parimad välja koduriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles