Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Nagu igal aasta küla tiitli kandidaadil, oli ka Hargla elanikel oma eluolu tutvustamiseksaega kaks tundi.
Nagu igal aasta küla tiitli kandidaadil, oli ka Hargla elanikel oma eluolu tutvustamiseksaega kaks tundi. Foto: Valga vallavalitsus

Aasta küla hindamis­komisjon külastas Hargla piirkonda

Aasta küla kümneliikmeline hindamiskomisjon jõudis reede lõunaks Valga valda Harglasse.

Kahetunnise tutvumistiiru eel said külalised kosutuseks Hargla kogukonnaköögis valmistatud lõunasuppi ning siis läks aeg käima. Nimelt on igal kandideerival külal täpsel kaks tundi oma eluolu tutvustamiseks. Napi ajaga jõudis Hargla komisjonile näidata kogukonnale olulisi objekte ning tutvustada külasisest koostööd ja tähtsamaid ettevõtmisi.

Välisvabatahtlikud on oma panuse ja lahedate ideedega juba aastaid eelkõige kohalikke noori rõõmustanud. Praegu Harglas resideeruvad vabatahtlikud Xaver ja Daria rääkisidki koostööst kooli ning noortekeskusega. Hargla tehnopargis oli puukujur Andres Rattasepa juhendamisel ka komisjoniliikmetel võimalus puutööga lähemalt tutvust teha ning julgemad said ise käed külge lüüa.

Kohaliku koguduse tegemistest andsid ülevaate koguduse juhatuse esimees Monika Rogenbaum ja hooldajaõpetaja Vallo Ehasalu. Hargla kandis on kogukond palju vaeva näinud heakorra ja avaliku ruumi rikastamisega, näiteks muudeti nädalase talgutöö käigus kunstisaalideks mõlemad küla bussipeatused ning Taheva piirkonna küladesse on paigaldatud atraktiivseid bussiootepinke. Kohalikku kunsti näidati rõõmuga ka külalistele. LEPM

Linna külas algasid Kesk ja Ujula tänava asfalteerimistööd.
Linna külas algasid Kesk ja Ujula tänava asfalteerimistööd. Foto: Tõrva Vallavalitsus

Algas tänavate asfalteerimine

Neljapäeval alustati Tõrva vallas Linna külas Kesk ja Ujula tänava asfalteerimisega. Asfalt pandi maha kahe kihi kaupa ning üks tänavatest oli samal ajal liiklusele avatud.

Lõplikult on Linna küla põhitänavate kauaoodatud remont valmis juuni lõpuks. LEPM

Dalai-laama külastuskäiku meenutav ausammas sai värskendust.
Otepää Vallavalitsus
Dalai-laama külastuskäiku meenutav ausammas sai värskendust. Otepää Vallavalitsus Foto: Otepää Vallavalitsus

Mälestusmärk läbis uuenduskuuri

Tiibeti rahva- ja usujuht Tema Pühadus XIV Dalai Laama Tenzin Gyatso külastas Eestit ja Otepääd 1991. aasta 3. oktoobril ning õnnistas Pühajärve samal päeval. Tema külaskäigu mälestuseks püstitati toona järve kaldale puidust mälestusmärk. Aeg oli teinud oma töö, puit aja jooksul pehastunud ja mälestusmärk vajas seega uuendamist.

Juuni esimestel päevadel paigaldati värskenduskuuri läbi teinud mälestussammas oma endisesse asukohta tagasi. LEPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles