Läti leevendas reisipiiranguid

Tiit Loim
, reporter
Copy
Eesti-Läti piiripunkt, Valga-Valka piir.
Eesti-Läti piiripunkt, Valga-Valka piir. Foto: Tiit Loim

Kolmapäevast ei ole Lätti minemiseks enam vaja mõjuvat põhjust.

Alates kolmapäevast, 16. juunist tühistas Läti mitteoluliste reiside keelu, Covid-19 testi esitamise ja eneseisolatsiooni nõude, kui inimene esitab vaktsineerimist või viimase poole aasta jooksul haigusest tervenemist tõestava tõestava sertifikaadi, teatab Läti transpordiministeerium oma kodulehel. Kes vaktsineeritud pole, peavad enne riiki sisenemist endiselt tegema testi ja jääma pärast piiriületust kümneks päevaks isolatsiooni.

Muudatused näevad ka ette, et alla 12-aastased lapsed ei pea Lätti sisenedes esitama negatiivset testitulemust, kuid neile kehtivad samad isoleerimise tingimused kui kaaslastele: kui last saatval isikul pole vajadust enda isoleerimiseks, siis ei pea ka laps seda tegema. 10 päeva jooksul pärast riiki sisenemist ei lubata neil lastel siiski ühendust võtta inimestega väljaspool oma majapidamist, osaleda avalikel üritustel, lasterühmades, käia laagris, koolis või lasteaias ega kasutada ühistransporti. 

Lätti mitteoluliste reiside keeld, nõue teha test enne ja pärast reisi, samuti vaktsineeritud ja tervenenud isikute isoleerimise nõue jäävad alles reisides riikidest, kus rahvatervise oht on eriti kõrge.

Enne Lätti minekut tuleb jätkuvalt täita ankeet covidpass.lv lehel ja seda peavad jätkuvalt täitma ka Valga valla elanikud, kellele muus osas kehtis juba varasemalt leebem kord, ütles Läti siseministeeriumi pressiesindaja Samanta Nalivaiko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles