Otserong Haapsalust Taevaskotta jõudis pärale

Mati Määrits
, reporter
Copy
Taevaskoja Peetrike poolel teel.
Taevaskoja Peetrike poolel teel. Foto: Rene Vähi

16. juunil avati esimest ja viimast korda Haapsalu-Taevaskoja rongiliin “Linnast maale puhkama”.

1931. aastal ehk 90 aastat tagasi avati ametlikult Taevaskoda läbiv Tartu-Petseri raudtee, millele oligi pühendatud rongireis Haapsalust Taevaskotta.

Taevaskoja Turismi- ja Puhkekeskuse juhatuse liikme Triinu Vähi edastusel alustas lõbusõidurong Taevaskoja Peetrike sõitu liinil Haapsalu-Kiidjärve-Taevaskoja 16. juunil kell 8.45. Haapsalus andis rongi üle linnapea Urmas Sukles. Kolmapäeval läbis rong teekonna Haapsalu - Pärnu - Kilingi-Nõmme. Neljapäeval läbiti Viljandi ning puhati öö Valma puhkekeskuses, kust suunduti viimasel päeval Tartu kaudu Kiidjärvele ja Taevaskotta. Kell 18.07 võttis rongi pidulikult vastu Taevaskoja külavanem Ahti Bleive.

Lähtuvalt marsruudist said sõitjad ise valida oma sõidu algus- ja lõppsihtkoha. 

Iga sõitja sai soetada pileti oma sisetundest lähtuvalt kas 5, 10 või 50 euro eest.

Pileti soetamine ei olnud kohustuslik ja sõita said teekonnal kaasa - kas lühemaid või pikemaid vahemaid - kõik soovijad. Pool Haapsalu-Taevaskoja teekonna piletitulust annetatakse Maarja külale.

Taevaskoja Peetrike on endine Haapsalu linna lõbusõidurong, mis osteti eesmärgiga vähendada autode osakaalu. "Võimaldame ka liikumisraskustega inimestel kergema vaevaga pikemate vahemaid läbida ja näha kohti, kuhu nad muidu alati ei pääseks," märkis Vähi.

Edaspidi hakkab rong sõitma Taevaskoja piirkonnas. Eelkõige on eesmärk pakkuda inimestele lõbusõitu ning aidata matkalistel liigelda matka algus- ja lõppsihtkoha vahel autosid kasutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles