Kodutütarde patrullvõistluse võitsid Võrumaa noorkotkad

Mati Määrits
, reporter
Copy
Võitjavõistkonna liikmed Trond Bjarte Tagamets, Kaspar Kõrbe, Kevyn-Marcus Räst ja Heiko-Hardi Reinhold koos esindaja Jaanus Tammesooga.
Võitjavõistkonna liikmed Trond Bjarte Tagamets, Kaspar Kõrbe, Kevyn-Marcus Räst ja Heiko-Hardi Reinhold koos esindaja Jaanus Tammesooga. Foto: Iiris Prosa

Tartumaa ja Jõgevamaa piirimail toimunud Kodutütarde iga-aastane patrullvõistlus Ernake lõppes sel korral Võrumaa noorkotkaste võiduga.

Teisele kohale tulid Tallinna tüdrukud ja kolmandale Pärnumaa kodutütred.

19. korda toimuva võistluse raja ajaline kestus oli 37 tundi ja keskmine kilometraaž 60 kilomeetrit. Võistlejatel tuli kokku läbida 14 kontrollpunkti, mille hulgas oli näiteks sideülesanne, airsoft-relvadest sihtmärkide tabamine, tule tegemine, esmaabi, köitel ronimine, miinivälja ületamine, takistusraja läbimine, luureülesanne, salakirja lahendamine, kala puhastamine ja kanuutamine. Punktides oli oluline ajaline sooritus, mille järgi kujunes paremusjärjestus.

Raja läbimise muutis keeruliseks väga mitmekesine loodus, kus suured metsamassiivid ja kaitsealad vaheldusid jõgede ja kraavidega, soode ja kuppelmaastikuga. Rajal kostitas ilmataat võistlejaid nii kuuma päikese kui ka tugeva vihmasajuga. Lisaks häiris võistlejate liikumist vastutegevuse üksused, kes hoidsid retkelisi eemal teedest. Vastutegevusele vahele jäädes tuli loovutada elutalong.

Võistluse lõpurivistusel ütles Kodutütarde peavanem Ave Proos, et hoolimata kujunenud paremusjärjestusest on võitjad kõik, kes sellel katsumusel vastu pidasid.

Küsimusele, kuidas ikkagi võitsid kodutütarde võistluse noorkotkad, kostis Kaitseliidu noorteorganisatsioonide avalike suhete spetsialist Markus Sein: "Noored Kotkad on varasemalt kutsunud mitmel aastal Kodutütarde ühe võistkonna enda Mini-Erna võistlusele. Noorkotkaste võistkonna kutsusid Kodutütred endale külalisvõistkonnaks esmakordselt. Ernakese võitjate puhul on tegemist eelmise aasta Mini-Erna võitnud noorkotkaste võistkonnaga."

Võistluse korraldasid ja viisid läbi Kodutütarde Tartu ringkond ja Noorte Kotkaste Tartu malev koostöös Kaitseliidu Tartu maleva ja Naiskodukaitse Tartu ringkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles