DNA-analüüs viis vallavanema Kreekasse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tõrva vallavanem Maido Ruusmann perega Kreekas
Tõrva vallavanem Maido Ruusmann perega Kreekas Foto: Erakogu

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann sõitis hiljuti perega Kreekasse oma sealseid iidseid juuri otsima. «Kõik sai alguse sellest, kui kohati äärmusesse kalduva ajaloohuviga poeg Richard otsustas oma iidsete juurte teada saamiseks teha DNA-testi,» kirjeldas Ruusmann.

«On selline andmebaas nagu Myheritage.com, mille kaudu saad testi teha ja see siis vastava teabe kättesaadavaks teeb. Tulemustest ilmnes, et kuskilt iidseid liine pidi peitub tema geneetilises koodis 7,5 protsenti kreeklast,» lisas vallavanem.

Nii hakkas veerema plaan lennata Ateenasse eesmärgiga põhjalikumalt tutvuda Kreekaga, eelkõige iidsete pühade paikade, omal ajal võimsate linnriikide ning tuntud kohtade ja isikute elupaikade ning mõnusate mägiküladega. Sihtkohad olid akropolid, templid, muuseumid, Delfi oraakli tegevuspaik ja teised.

Iidsete juurte otsingul käis pere läbi Ateena, Delfi, Zakynthose, Kalamata, Sparta ja Mükeene, kokku kaheksa päeva, 1200 kilomeetrit autosõitu ja 85 000 sammu.

«Aga kui rääkida koroona mõjust turismimajandusele, siis piirangutest hoolimata peame Eestis ikka rõõmsad olema. Kreeka vaatamisväärsuste juures, kus tavaliselt on tundidepikkused järjekorrad, ja hotellides, mis varem sada protsenti täis, valitseb praegu vaikeelu. Klient on kuningas rohkem kui kunagi varem ja nähakse tublit vaeva, et kõik oleks kõige paremas korras, et nende vähestegi käest viimane sent viisakalt kätte saada. Kohalikud on muidugi mures, aga tuleviku suhtes optimistlikult ootel,» sõnas Ruusmann.

Ühtegi otsest Kreeka-sugulast sel korral küll tuvastada ei õnnestunud, tunnistas vallavanem siiski. «Ehk kunagi uutele otsingutele...» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles