Pärismuspidu keskendub omamaistele tantsudele

Sten Mahov
Copy
Võru pärimuspeo koordinaator Tiia Must nentis, et väliskülalised paraku tulla ei saa ja sestap korraldavad nad festivali sel aastal Eesti tantsurühmade ja pillimeestega.
Võru pärimuspeo koordinaator Tiia Must nentis, et väliskülalised paraku tulla ei saa ja sestap korraldavad nad festivali sel aastal Eesti tantsurühmade ja pillimeestega. Foto: Sten Mahov

Kui mullu tuli Võru pärimustantsufestival selle 26-aastase ajaloo jooksul esimest korda ära jätta, siis tänavu leiab pidu pealkirjaga «Tantsul on lugu» aset juuli esimeses pooles. Peo koordinaatori Tiia Musta sõnul ei saa välisrühmad koroonapandeemia tõttu siiski osaleda, mistõttu ei tule ka rongkäiku linnatänavatel ega ava- ja lõppkontserti. Kavas on aga teised üritused.

Läinud aastal jäi Võru pärimuspidu koroona tõttu ära. Kuidas see festivali mõjutas?

Eelmise aasta algul ei uskunud keegi, et suvel meie elu nii muutunud on, et riigipiirid suletakse ja rahvusvahelist festivali korraldada ei saa. Olime küll oma ettevalmistustega küllaltki kaugele jõudnud, programm koostatud, kujundus valmis, kutsed välisrühmadele saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles