Ringiga kodus tagasi ja kohe Vargamäele perenaiseks

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Võrumaalane Hanna-Ly Sildva hakkas leiba tegema enne seda, kui Vargamäele jõudis. Kuid nagu ta ise ütleb: «Siin saan lõpuks õige leivateo praktika.»
Võrumaalane Hanna-Ly Sildva hakkas leiba tegema enne seda, kui Vargamäele jõudis. Kuid nagu ta ise ütleb: «Siin saan lõpuks õige leivateo praktika.» Foto: Arvo Meeks

Hommikul Filmi Vargamäe külastuskeskusesse jõudnud, võtab perenaine Hanna-Ly Sildva kätte peotäie võtmeid, üks suurem kui teine, ning läheb igapäevasele ringile. See lookleb läbi sissekäidud rada. Ta keerab taluhoonete uksed valla.

Siin, Rõuge vallas Vastse-Roosa külas, üsna Läti piiri külje all, filmiti mõni aasta tagasi linateost «Tõde ja õigus». Iga päev kohapeal üksinda toimetaval ja külalisi vastu võtval Hanna-Ly Sildval läheb perenaisena kolmas aasta.

Suurfilmi on ta vaadanud kümmekond korda. Tammsaare «Tõde ja õigus» on tal loetud. Peaaegu et esimesel tööpäeval võttis ta teose endaga Filmi Vargamäele kaasa, et loeb uuesti. Aga lõpuni ei ole jõudnud. Veel. See-eest raamat on kohe käeulatuses olemas, kui peaks vaja minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles