Lõuna-Eestis sai puhuda 923 juhti

Mati Määrits
, reporter
Copy
Politseioperatsioon "Kõik puhuvad".  Foto on illustratiivne.
Politseioperatsioon "Kõik puhuvad". Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Nii Valga-, Võru- kui Põlvamaal toimus laupäeval reid „Kõik puhuvad“, mille käigus jäid vahele kuus joobetunnustega juhti.

Kagu politseijaoskonna välijuhi Arvo Turba kokkuvõttel kontrolliti ühtekokku 923 mootorsõiduki juhti. Neli joobetunnustega mootorsõiduki juhti tabati Põlvamaal, kaks Valgamaal. Kriminaalses joobes juhte ei olnud.

"Kindlasti kontrollime juhtide kainust ka edaspidi, sest alkoholi tarvitanud sõidukijuht on liikluses ohuks kõigile seal osalejatele, muu hulgas talle endale. Enne rooli minekut peab olema enda kainuses kindel, sõidukit ei tohi lasta juhtida ka joobetunnustega sõbral või tuttaval," toonitas Turba.

Küsimusele, kuidas on reididel tagatud korravalvurite ohutus (politseinikud ei kandnud vähemalt Põlvas maski ning autos istujad puhusid nende suunas), kostis välijuht: "Kõik politseioperatsioonid on üles ehitatud nii, et meie ametnikel oleks võimalikult turvaline neid läbi viia. Kindlasti on see ka põhjuseks, miks juhid puhusid mõõtmisseadme huuliku ja korravalvuri suunas distantsilt."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles