Romet Pazuhanitš: Eesti ajalugu puudutab ka noorte südant

, Kaitseliidu vabatahtlik noortejuht Mõnistes
Copy
Rühmapealik Eomet Pazuhanitš.
Rühmapealik Eomet Pazuhanitš. Foto: Erakogu

Sel kolmapäeval, 23. juunil tähistatakse Eestis suurt riigipüha – võidupüha. Selle tähtpäevaga pühitseme ajaloolist võitu, kui eestlased võitsid Vabadussõja Võnnu lahingus Landesveeri üle. Aasta oli siis 1919. See on päev, mil Eestimaal lehvivad sinimustvalged riigilipud ning mälestatakse neid, kes vabaduse ja võidu eest andsid oma elu.

Olles ise 2013. aastast Kaitseliidu vabatahtlik noortejuht, olen pidanud väga oluliseks rääkida meie noortele võidupühast ja teiste oluliste tähtpäevade tähendusest. Igal aastal oleme Mõniste rühma noorkotkaste ja kodutütardega seisnud hea selle eest, et mälestuspäevadel põleksid küünlad ning asetatud oleksid lillepärjad meie piirkonna ajalooliste mälestuskivide ja -tahvlite juures. Peale selle on neil tähtpäevadel oluline ka rääkida noortele sellest, miks ja keda mälestame.

Olen võtnud südameasjaks jutustada noortele meie esivanemate saatusest. Teen seda ilmselt ka mingi sisemise missioonitunde pärast ja auvõla tasumiseks meie vanavanemate ees. Nii hoiangi mälestust esivanematest, keda tabasid sõjad ja repressioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles