Võrus Tamula kaldal süüdati uhke jaanituli

Sten Mahov
Copy

Ehkki tänast võidupüha tähistati Võru linnas erinevate sündmustega, on paljude jaoks oodatud sündmus siiski kohaliku jaanitule süütamine.

Pärast seda, kui kell 19.45 Tamula rannas alguse saanud linna jaanipeol olid esinenud kapell ELOILO, segarahvatantsurühm Kannel ning Võrumaa lõõtspillimängijad, asusid Võru linnavolikogu esimees Ülo Tulik ning linnapea Anti Allas süütama rannas olevat jaanilõket.

Tulik sõnas tervituses, et linnades jaanitule pidamine ei ole eestimaalastele väga omane, kuid Võru linn on selle Lääne-Euroopa linnadelt 2014. aastal üle võtnud, rahvas selle heaks kiitnud. «On puhas rõõm, et looduskaunis kohas on selline ohutu tuletegemise koht olemas,» nentis volikogu esimees. «Soovin, et naudiksite kõik tänast õhtut, et jaanipäev mööduks rõõmsalt. Elagu Eesti!»

Linnapea Anti Allas tundis rõõmus, et täna oli võimalus üle hulga aja kokku tulla ning rõõmsalt pidu pidada. «Kõik inimesed on keerulised ajad üle elanud, võrokestena oleme päris hästi hakkama saanud. Võime tähistada võitu paha ja koleda viiruse üle!»

Peale tervitussõnu siirdusid kaks linnajuhti üheskoos ranna kaldal ettevalmistatud lõkkeaseme juurde, et see täna kaitseliidu ning naiskodukaitsjate poolt Paidest Võrru toodud tulega läidata. Õhtut jäi lõpetama ansambel Weekend.

Ja nii lõke süttiski! Häid pühi meile kõigile!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles