Neli toruehituse plaani sai toetuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru Vesi investeerib vee- ja kanalisatsioonitorude uuendamisse.
Võru Vesi investeerib vee- ja kanalisatsioonitorude uuendamisse. Foto: Arved Breidaks

ASi Võru Vesi neli veemajanduse uuendamise projekti sai eelmisel nädalal Keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) toetust kokku ligi 788 200 euro ulatuses.

«Sarnaselt eelmisele aastale oli ka käesolevas voorus konkurents veemajanduse programmi toetustele väga tihe,» ütles KIKi veemajanduse valdkonnajuht Tõnn Tuvikene.

Toetusest üle poole moodustab Valgjärve küla ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni rekonstrueerimise projekt, mille raames uuendatakse külas vee- ja kanalisatsioonitorustikke ning ehitatakse uus reoveepuhasti. Projekteerimistöödega on plaanis alustad sel aastal ja ehitustööd peavad olema valmis järgmise aasta lõpuks.

Toetust saavad ka Võru vallas Kääpa küla reoveepuhasti rekonstrueerimine, Järvere külas hooldekodu piirkonna reovee ärajuhtimise süsteemide ehitamine ning Antsla linna reovee peapumpla ja värskelt rekonstrueeritud reoveepuhasti vaheline survetorustiku ehitamine koos reoveepumpla uuendamisega. Nende projektide ehitustööd peaksid valmima 2022. aasta sügisel.

Lisaks rahastatud projektidele esitas AS Võru Vesi KIK-ile veel teiste projektide rahastamise taotluseid, mida sellest voorust ei rahastatud. Nende seas Võru vallas Kirumpää ja Võlsi küladesse ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni väljaarendamine.

AS Võru Vesi on viies omavalitsuses tegutsev vee-ettevõte, kes osutab veeteenuseid kokku 51-s tegevuspiirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles