Eestis lõpeb 1. juulil hädaolukord (1)

LEPM
Copy
Tervishoiutöötajad. Pilt on illustreeriv.
Tervishoiutöötajad. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Terviseameti teatel lõpeb Eestis 1. juulil hädaolukord, kuid kehtima hakkab hädaolukorra oht. Reisimise ja kogunemisega seotud piirangud on koroonaviiruse epideemilise leviku tõkestamiseks jätkuvalt vajalikud.

Liikudes hädaolukorra ohule langeb tervishoiuteenuse osutajate valmisolek ja teise taseme asemel hakkab kehtima esimene. See tähendab muutust eelkõige kiirabile, statsionaarse eriarstiabi ja üldarstiabi osutajatele, kes saavad naasta reservide taastamise ja tavapärasemate tegevuste juurde.

Esimesel ohutasemel saavad tervishoiuasutused keskenduda tegevusvaru täiendamisele ja plaanilise ravi taastamisele. «Sisuliselt tähendab esimene ohutase valmistumist uueks nakatumistelaineks, mis õnnestub loodetavasti ühiste pingutustega ära hoida,» sõnas terviseameti peadirektor Üllar Lanno. Haiglas väheneb Covid-19 voodikohtade arv, kuid säilib valmisolek need uuesti avada.

Lanno sõnul peab siiski jääma valvsaks, kuna mitmetes riikides levib endiselt koroonalaine. «Delta-tüvi ehk nõndanimetatud India tüvi murrab tasahilju sisse ka Eestisse ja on praegu domineerivast Suurbritannia tüvest vähemalt ühe kolmandiku võrra kiiremini leviv. Seega tuleb praegu olla eriliselt ettevaatlik ning piirikontrolli tõhustamiseks kaalume koostöös partneritega erinevaid meetmeid, mille hulka võiks kuuluda senisest mõjusam või lausa kohustuslik testimine,» rääkis terviseameti peadirektor.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles