Noored talendid kogunevad Põlva laagrisse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Nii viskel olev Aron Leppik Aruküla SKst kui ka viset blokeerida üritav Georg Gustav Kont HC Viimsist osalevad Eesti U16 koondise talendilaagris.
Nii viskel olev Aron Leppik Aruküla SKst kui ka viset blokeerida üritav Georg Gustav Kont HC Viimsist osalevad Eesti U16 koondise talendilaagris. Foto: Helin Potter

Põlvas leiab sel nädalal aset talendilaager 2005. aastal sündinud käsipalluritele. Eesti U16 koondise kandidaatide esmakordsele kogunemisele kutsusid treenerid 18 neidu ja 29 noormeest 11 klubist. Neljal päeval tegutsetakse Mesikäpa hallis ja Põlva gümnaasiumi auditooriumis.

«Alustasime taoliste kogunemistega kaks aastat tagasi, kui 2004. aastal sündinute kaks laagrit osutusid ülimalt kasulikuks. Aasta nooremate talendilaagrid pidid algama juba sügisel, aga lükkusid koroonapandeemia tõttu mitmel puhul edasi. Otsustasime need nüüd suvel ära teha,» sõnas Eesti Käsipalliliidu peasekretär Pirje Orasson.

Neli päeva kujunevad noortele pingeliseks, sest lisaks treeneritele tegelevad nendega eri valdkondade tippspetsialistid. Loenguid peavad Eesti Olümpiakomitee meediaprojektide juht Merili Luuk, Euroopa Spordi­psühholoogia Föderatsiooni liige Aave Hannus, Eesti Antidopingu ja Spordieetika sihtasutuse juhatuse liige Henn Vallimäe ning paljud teised.

Laagrisse koguneb 47 noort ja esindatud on peaaegu kogu Eesti käsipallikaart: mängijad tuleb Põlvast, Tallinnast, Tapalt, Tabasalust, Pärnust, Kehrast, Valgast, Arukülast ja Viimsist. «Selles vanusegrupis on päris hea mängijate valik ja ka geograafia on lai,» kinnitas noormeeste koondise peatreener Kalmer Musting.

«Huvi talendilaagri vastu oli suur ja augustikuises laagris saame ehk üle vaadata need, kes praegu eemale jäid. Pisut proovisime kaasata mängijaid igast klubist, sest on tähtis, et saadava impulsi viiksid noored tagasi koduklubisse. Kahju, et välismaiseid spetsialiste sel korral veel kutsuda ei saanud, ent loodetavasti augustis õnnestub,» sõnas Musting.

«Kahtlemata on laagril suur tähtsus, sest noortevõistlused on pikka aega olnud varjusurmas ning on tähtis ette saada pilt koondisekandidaatide tasemest. 2005. aastal sündinud kogunevad esmakordselt ja väga loodan, et nii poisid kui ka tüdrukud saavad laagrist tugeva motivatsioonilaksu,» lisas Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles