Seenelistel tuleb jälgida harjutusväljadel kehtivaid piiranguid

BNS
Copy
Kaitseväe ja kaitseliidu õppused toimuvad ka ajal, mil metsas on rohkem seenelisi ja marjulisi.
Kaitseväe ja kaitseliidu õppused toimuvad ka ajal, mil metsas on rohkem seenelisi ja marjulisi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigi kaitseinvesteeringute keskus tuletab marjulistele ja seenelistele meelde, et harjutusväljadel tuleb järgida kehtivaid ohutusnõudeid ning liikumispiiranguid. Lõuna-Eestis asub kaks harjutusala: Nursipalu harjutusväli Võrumaal Rõuge ja Võru vallas ja Tsiatsungõlmaa harjutusala Võrumaal Juba külas.

Kaitseväe ja kaitseliidu väljaõpe harjutusväljadel toimub aastaringselt. Suvi ja sügis meelitab metsa seenelisi ja marjulisi, aga ka loodusnautlejaid. Siiski võivad ka sel ajal kehtida harjutusväljadel väljaõppetegevusest tingitud liikumispiirangud. Kui väljaõpet ei toimu, võib harjutusväljadel vabalt liikuda.

Vältimaks inimeste juhuslikku sattumist harjutusväljadele, on piirid tähistatud valge-punase või kollase-punase triibuliste postidega, millel on väike must nool. See näitab kuhu poole postist jääb harjutusvälja ala. Samuti on osadele piiripostidele lisatud vastav silt, kust leiab ka väljaõppeala kontakttelefoni numbri. Eraldi võib näha ka hoiatusmärke üksuse treeningala kirjaga.

Laskmiste, lõhkamiste ja muu eluohtliku tegevuse ajal lehvib väljaõppeala lipumastis punane lipp ning sissesõiduteedel olevad tõkkepuud on suletud. Vajadusel paigutavad korraldajad maastikule julgestusmeeskonnad, kelle korraldusi tuleb ohutuse tagamise eesmärgil täita.

Harjutusväljade sissesõiduteede juures olevatel infotahvlitel on lisaks telefoninumbrile kirjas ka harjutusvälja graafik, väljaõppeala tõkestuskord ning vajadusel ohualajoonis. Samuti edastatakse harjutusväljadel toimuva väljaõppe kohta infot kohalikele omavalitsustele ning kogu oluline info on alati nähtav ka internetis aadressil www.mil.ee/harjutusvaljad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles